Ünlü şairin kızından İbrahim Tatlıses'e dava

Şair ve yazar Necdet Rüştü Efe'nin kızı Şirin Nisan Dengiz, İbrahim Tatlıses'e 21 bin liralık tazminat davası açtı. Dengiz, davayı efsane şairin "Batan Gün Kana Benziyor" adlı eserinin İbrahim Tatlıses tarafından izinsiz kullanıldığı gerekçesiyle açtı.

Şair ve yazar Necdet Rüştü Efe'nin tek mirasçısı olan kızı Şirin Nisan Dengiz, İbrahim Tatlıses ile İdobay Müzik şirketine 21 bin liralık tazminat davası açtı.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, Şirin Nisan Dengiz, babasına ait "Batan Gün Kana Benziyor" adlı eserin Tatlıses'in "Yağmurla Gelen Kadın" albümünde izinsiz şekilde kullandığını öne sürdü.

Ünlü şairin kızından İbrahim Tatlıses'e dava

"BİLDİRİMDE BULUNMADILAR"

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde açılan davanın dilekçesinde şöyle denildi: "İbrahim Tatlıses ve İdobay Müzik eserin mirasçısına bildirimde bulunmadan eseri izinsiz kullanmıştır. Eser, Tatlıses ve İdobay Müzik tarafından YouTube gibi sitelerde izinsiz olarak kullanılmaya devam etmektedir."

ANLAŞMA SAĞLANAMADI

Dengiz'in avukatı, "Taraflar arasında arabuluculuk görüşmesi yapılmış, ancak bir anlaşma sağlanamamıştır" dedi.

Ünlü şairin kızından İbrahim Tatlıses'e dava ile ilgili etiketler İbrahim Tatlıses dava mahkeme necdet rüştü efe
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.