Ünlü şairden 'Şükrü Erbaş da düştü' haberine tepki

Şair Şükrü Erbaş, Sabah gazetesine verdiği röportaj nedeniyle "Şükrü Erbaş da düştü" diye haber yapan Sol Haber Portalı'na tepki gösterdi.

Şair Şükrü Erbaş, Sol Haber Portalı'nda "Aydın intiharlarında son gün: Şükrü Erbaş da düştü…" başlığıyla yayımlanan habere tepki gösterdi.

Kişisel sosyal medya hesaplarından bir açıklama yayınlayan Erbaş, "Ben, 1968 yılında devrim düşüncesiyle tanıştım. Böyle öleceğim. Ben, 1968 yılında şiirler karalamaya başladım. Bu güzellikle öleceğim. Hayatım, öğrenci derneklerinden edebiyat dergilerine, demokratik kitle örgütlerinden sosyalist partilere, koşuşturmayla geçti" dedi.

​"Böyle öleceğim. Ben, bu coğrafyanın hemen her karışında ve pek çok farklı zeminde, kimseyi inançlarıyla, etnik kimliğiyle ayrıştırmadan şiirlerimi okudum, düşüncelerimi paylaştım" ifadesini kullanan Erbaş, şöyle devam etti:

"Tek bir sözümde dünya görüşüme, yazdığım şiire hile yapmadım. Sol Haber Portalı'nda çıkan "Şükrü Erbaş da düştü" haberine yanıt vermeyeceğim. Söyleyecek dünya dolusu sözüm var ve cümle kurmayı bilirim. Ancak bundan onlar adına utanç duyarım. O söyleşide söylediğim sözler, düşünceler, arkadaşların derneklerinde, kültürel yapılarında çok önceden söylediğim sözlerdi. Azıcık saygı, azıcık tutarlılık. Dilerim yapacağınız devrim, sizin dışınızdaki insanları da kucaklar! Söyleyecek başka sözüm yok."

Ünlü şairden 'Şükrü Erbaş da düştü' haberine tepki

SABAH GAZETESİNE KONUŞTU

Şair Şükrü Erbaş'ın Sabah gazetesinden Tuba Kalçık'a verdiği röportaja muhalif kesimlerden tepki gelmişti. Röportajında sol düşünceye sahip devrimci bir gelenekten geldiğini söyleyen Erbaş “Son yıllarda muhafazakar diyebileceğimiz bir kitlem oluştu. Çok saygılı bir güzellik yaşıyoruz, örnek olması gereken büyülü bir ilişki bu” diye konuştu. Toplumun ortak acılarda ve birlikte yaşama hayalinde buluşmasının önemine dikkat çeken Erbaş, “Bu aslında kolay; sadece sabır ve saygı istiyor” dedi.

Ünlü şairden 'Şükrü Erbaş da düştü' haberine tepki ile ilgili etiketler Sabah Gazetesi
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.