"Paralel FETÖ"ye dikkat! Ünlü profesör uyardı...

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Bölge Çalışmaları Danışmanı, TOBB ETÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve radikalleşme uzmanı Prof. Hilmi Demir FETÖ örgütü hakkında çok önemli uyarılarda bulundu.

Yaptığı açıklamalar ile FETÖ'yle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara yeni bir boyut kazandıran Prof. Hilmi Demir'in kullandığı bir tanım bundan sonraki süreçte çok tartışılacağa benziyor.

"FETÖ ile mücadele unutulan yapı Paralel FETÖ nedir?" sorusunu gündeme getiren Prof. Hilmi Demir, örgüte bağlı olan ancak soruşturmalardan sıyrılmak için farklı bir yöntem kullanan "Paralel FETÖ" yapılanmasına dikkat çekti.

"Paralel FETÖ"ye dikkat! Ünlü profesör uyardı...

Demir, "FETÖ'nün; liberal, solcu, Atatürkçü yapılardan tutun da dini grup, tarikat, vakıf ve derneklere kadar sızdığını biliyoruz. Bunu ilk önce Ergenekon sürecinde fark etmiştik. İkinci sızma 17-25 Aralık sonrasında gerçekleşti. Paralel FETÖ, FETÖ'nün diğer yapılarda kendisini klonlamasıdır." ifadelerini kullandı.

"Paralel FETÖ"nün hareket tarzına da açıklık getiren Demir sözlerini şöyle sürdürdü;

"Böylece FETÖ soruşturmalarından kurtularak hayatta kalmayı başarıyorlar. Peki bunların görevleri nedir? Şöyle izah edeyim:

1. FETÖ'ye hizmet edenleri ve FETÖ'cüleri korumak
2. FETÖ mücadelesini sulandırmak mücadale edenleri etkisizleştirmek
3. Devlete güveni sarsmak ve kaos oluşturmak
4. Kurumları etkisizleştirmek
5. FETÖ liderinin ölümü sonrasına hazırlanmak

Peki başarıyorlar mı? Sanırım olanlara bakınca anlıyorsunuz. FETÖ'nün kendisi konusunda yıllarca uyarıda bulunduk, paranoyak olmakla, fitne çıkarmakla suçlandık umarım bu kez geç kalmazlar..." / SuperHaber

 

"Paralel FETÖ"ye dikkat! Ünlü profesör uyardı... ile ilgili etiketler FETÖ Atatürk
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.