Ünlü profesör canlı yayında öksürük krizine girdi!

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, NTV'de koronavirüs salgını, normalleşme ve virüsle ilgili yeni çıkan bilgilere ilişkin değerlendirmelerde bulunuyordu. Türkiye'deki toplumsal bağışıklığı değerlendirirken Aydın bir anda öksürmeye başladı. Sesi çatallaşan Aydın'ın konuşmakta giderek zorlanması üzerine sunucu yayını bitirmek zorunda kaldı...

Türkiye'nin koronavirüs ile mücadelesi sürecinde ekranda vatandaşları bilgilendiren kişiler arasında birkaç isim öne çıktı. 

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın da bu bilim insanları arasında.

NTV'de koronavirüs ile ilgili son gelişmeleri değerlendiren Aydın, Dünya Sağlık Örgütü'nün salgınla mücadele ekibinin başında bulunan Maria Van Kerkhove'nin yaptığı Kovid-19'u asemptomatik geçiren kişilerin virüsü başka birine bulaştırmasının çok nadir olduğuna ilişkin açıklamalarını değerlendirdi.

Asemptomatik kişileri tespitin çok güç olduğunu belirterek söze başlayan Prof. Aydın, Kerkhove'nin dediği gibi bir sonuca ulaşmak için asemptomatik bir kişinin ne kadar virüsü yaydığının belirlenmesi gerektiğini söyledi. Aydın, bu kişilerin virüs yükü az bile olsa yaydıkları bir damlacık içindeki virüsü başka bir kişinin alması durumunda hasta olacağını ifade etti. 

Türkiye'deki en yüksek toplumsal bağışıklığın vaka sayılarının en fazla olduğu İstanbul olacağını söyleyen Prof. Aydın, dünyada bağışıklığın yüzde 20'lerde bulunduğu yerler olduğunu ifade etti.

Sağlık Bakanlığı'nın Kocaeli ve Rize'de çay toplamaya gidenler arasında yaptığı testlerin sonucuna göre Türkiye'de şu an 250 bin kişinin virüsü aktif olarak taşıdığı sonucuna varılabileceğini belirten Aydın, bu veri ışığında ülke genelinde 1,5-2 milyon kişinin virüsü aldığı, asemptomatik geçirdiği ve antikorun oluştuğunu varsayılabileceğini söyledi.

Ünlü profesör canlı yayında öksürük krizine girdi!

BOĞAZINDA BİR ANDA GICIK OLUŞTU

Sonbahara kadar toplumda bağışıklığın yüzde 50'lere ulaşabileceğine yönelik bir umut olduğunu ancak Türkiye'de şu an böyle bir rakama ulaşılamayacağının görüldüğünü söyleyen Aydın bu sırada boğazı ile ilgili sorun yaşamaya başladı.

"Virüsün bulaşmasının önüne geçemezsek yeni salgınlar olacak" diyen Aydın, bu sırada kolunun iç kısmına öksürdü. 

Sunucunun hastalığı geçiren kişilerin 1,5 aya varan şekilde semptomlar yaşadığını bunun normal olup olmadığını sorması üzerine Aydın, viral enfeksiyonlarda, kış gribi enfeksiyonlarında bu sürelerde bir beklentilerinin olmadığını belirtti ve "Bu virüs önemli oranda damarları ve bütün organları tutuyor. Öyle olunca kliniğinin biraz daha ağır seyrettiğini görüyoruz. Öyle olunca da 6 haftaya uzayan bir tablo göreceğiz" dedi. 

Aydın'ın bu sırada sesinin çatallaşıp konuşmakta iyice zorlandığı görüldü.

Aydın'ın boğazı ile ilgili sıkıntısının daha da kötüleşmesi üzerine sunucu teşekkür edip yayını bitirdi.

 

 

Ünlü profesör canlı yayında öksürük krizine girdi! ile ilgili etiketler Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öksürük Prof. Dr. Kemalettin Aydın rektör yardımcısı bağışıklık semptom

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.