Ünlü oyunda Trabzon Havalimanı detayı

Call of Duty oyununun son versiyonunda soğuk savaş dönemi işleniyor. Oyunun geçtiği yerlerden biri de Trabzon Havaalanı. Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabından bu ayrıntıyı "Her pilotun inmek istediği yer." mesajı ile paylaştı. Peki, havaalanının CoD'a girmesine neden olan olayın aslı neydi? İşte SSCB ile Türkiye arasında krize de yol açan o olay...

Oyun dünyasının başarılı yapımlarından Call Of Duty serisinin yapımcısı Activion yeni oyunu CoD: Black Ops Cold War'ı tanıttı. 

Fragmanı yayınlanan oyun verilen bilgiye göre Sovyet Rusya, Türkiye, Vietnam ve Doğu Berlin'de geçiyor. 

Oyunun Türkiye'de geçen bölümlerinde Trabzon Havaalanı da yer alıyor. Bu durum Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal medyada "Her pilotun inmek istediği yer." mesajı ile paylaşıldı.

Ünlü oyunda Trabzon Havalimanı detayı

Peki Trabzon Belediye Havalimanı neden COD'un bu yeni oyununda yer buldu.

Bilindiği gibi CoD: Black Ops Cold War soğuk savaş yıllarında geçiyor. Soğuk savaşın sürdüğü 1989 yılında çok ilginç bir olay yaşandı. 

SSCB'den kullandığı Mig-29 uçağı ile kaçan Yüzbaşı Alexander M. Zuyev sabah saatlerinde herhangi bir uçun olmadığı için güvenlik güçleri dışında hiç kimsenin olmadığı Trabzon Havalimanı'na iniş yaptı.

Ünlü oyunda Trabzon Havalimanı detayı - Resim : 2

Güvenlik güçlerinde gözaltına alınan Zuyev ABD'ye sığınmak istediğini bildirdi.

Tabi olay Türkiye ile Sovyetler Birliği arasında büyük bir diplomatik krize yol açtı. 

Yüzbaşı Zuyev arzusu doğrultusunda ABD'ye gönderildi. Uçak ise Türk mühendislerin detaylı incelemelerinin ardından SSCB'ye geri verildi. 

Ünlü oyunda Trabzon Havalimanı detayı - Resim : 3

Ve son bir not daha. ABD'ye sığınan Zuyev 2001 yılında akrobasi uçağıyla yaptığı kaza da öldü.

Ünlü oyunda Trabzon Havalimanı detayı - Resim : 4

 

Ünlü oyunda Trabzon Havalimanı detayı ile ilgili etiketler CoD: Black Ops Cold War call of duty trabzon havalimanı Alexander M. Zuyev
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.