Ünlü oyuncuyu gösterilere katıldı sandılar, ortalık karıştı

ABD'nin Minnesota eyaletinde yer alan Minneapolis kentinde, polisin ensesine bastırması sonucu nefessiz kalarak yaşama veda eden George Floyd adına protesto gösterileri devam ediyor. Birçok ünlü isim de gösterilere ve yürüyüşlere katılarak tüm ülkeye yayılan eylemlere destek veriyor. Sosyal medyada yayılan bir görüntü ise adeta ortalığı birbirine kattı. Herkes fotoğraftaki kişinin ünlü oyuncu Keanu Reeves olduğunu sandı fakat gerçek bambaşka çıktı.

ABD'nin Minneapolis kentinde polis şiddeti sonucu siyahi George Floyd'un hayatını kaybetmesi üzerine New York’tan Los Angeles’a ülkedeki birçok şehirde protesto gösterileri ara vermeden devam ediyor.

Salı gününden beri ülke genelinde süren Floyd protestolarında, göstericilerle polis karşı karşıya geldi, çatışmalarda polis araçları yakılırken, onlarca kişi gözaltına alındı.

Protestolarda göstericiler "siyahların hayatı değerlidir", "beni vurma" ve "nefes alamıyorum" şeklinde sloganları atarken, polis şiddetini kınayan pankartlar taşıdılar.

KEANU REEVES SANDILAR, ORTALIK KARIŞTI

Ülkenin en az 30 şehrine taşan protestoya Ariana Grande ve Halsey gibi dünyaca ünlü isimler de katıldı. Hatta Keanu Reeves’ın da Baltimore’daki protestoya arabalı konvoyla katıldığı iddia edildi.

Önce kimse inanmadı. Ardından ise paylaşılan bir fotoğraf herkesi şaşkına çevirdi. Gerçekten bu kişi Reeves’tı ve bir arabanın içinden başını çıkararak konvoya eşlik ediyordu.

Ünlü oyuncuyu gösterilere katıldı sandılar, ortalık karıştı

Herkes fotoğrafı ReTweet yaparak ya da sadece paylaşarak yaymaya başlayınca, fotoğraftaki kişinin annesi bir açıklama yapmak zorunda kaldı ve fotoğraftaki kişinin Keanu Reeves olmadığını söyledi: “Bu benim oğlum. Baltimore’da yaşıyor. Keanu değil. Sizi hayal kırıklığına uğrattığım için üzgünüm. Bence Keanu da orada olmalıydı.”

KEANU REEVES KİMDİR?

Keanu Reeves Lübnan doğumlu Kanadalı sinema oyuncusudur. Oyuncu, 1963 doğumludur.

Keanu Reeves hayatı ve hayat hikayesi

Çin asıllı Havaili bir baba ve İngiliz bir annenin çocuğu olarak Lübnan'da dünyaya gelen Reeves'in ebeveynleri o henüz 2 yaşındayken boşandı. Pek parlak geçmeyen okul hayatı disleksi (okuma bozukluğu) sayesinde daha da zorlaştı. 80'li yılları Kanada'da kız kardeşi Kim'le beraber geçiren Reeves, reklam filmlerinde oynayarak oyunculuğa başladı.

Aile hayatında da şanssız olan Keanu Reeves'in babası birçok farklı suçtan tutuklanmış bir hükümlü.

1 yıl devam ettiği kolej hayatında buz hokeyine merak salan ve Duvar lakabını alan Reeves, 1986'da Youngblood adlı buz hokeyini konu alan bir filmde oynadı. 90'lı yıllara kadar ufak rollerde oynayan Reeves, 1993 yılında en yakın arkadaşını kaybederek trajedi yaşadı.

1994 yılında ilk başrolü Speed filminde Sandra Bullock'la oynadı. Daha sonra Al Pacino'yla oynadığı Şeytanın Avukatı filmiyse ona büyük kapılar açtı.

1995'te oynadığı Matrix, hem o gün hem de günümüzde hala değerini korumaktadır. Neo karakteriyle dünya çapında üne kavuşan Keanu Reeves, bu şöhreti hakkında "Mickey Mouse kıyafeti giymiş gibiyim. Kostümün içinde kim olduğunu hakkında kimsenin hiçbir fikri yok" dedi.

Müziğe de özel bir merakı olan Reeves, The Dogstar adlı rock grubunda uzun süre bas gitar çaldı. Hatta Bon Jovi'nin ön grubu olarak sahneye çıkmışlığı bile var.

Gitarlar, satranç, motosiklet ve buz hokeyi gibi özel zevklere sahip olan oyuncunun evlenmemesi de dikkat çekici. Jennifer Syme isimli sevgilisinden çocuk beklerken bebeğin anne karnında 8 aylıkken ölmesi ve 1 buçuk sene sonra da Syme'ın trafik kazasında hayatını kaybetmesi de Keanu Reeves için bir başka büyük acı oldu.

Küçük yaştan beri sıkıntılarla boğuşan Keanu Reeves'in paraya pek değer vermemesinin sebebi de bu yüzden. Sık sık toplu taşımada görüntülenen, evsizlerle olan iyi ilişkileriyle bilinen, lösemi hastası kız kardeşinin bakımının üstlenen ve magazine asla malzeme vermeyen bu ünlü ama farklı adamı hala tanımaya devam ediyoruz.

Ünlü oyuncuyu gösterilere katıldı sandılar, ortalık karıştı ile ilgili etiketler ABD protesto Keanu Reeves gösteri George Floyd
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.