Ünlü oyuncuya sevgiliye dayak tazminatı!

Yönetmen, oyuncu ve menajer Canda Karikutal, kendisini darp ettiği iddiasıyla oyuncu Ayberk Pekcan’a açtığı tazminat davasını kazandı.

6 yıl önce yaşanan olay sonrası Karikutal, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açmış, mahkeme Pekcan’ı 3 bin lira para cezasına çarptırmış ve cezayı ertelemişti.

Karikutal daha sonra İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde tazminat davası açtı.

Önceki gün görülen duruşmada kararını açıklayan mahkeme, Pekcan’ın eski sevgilisine 9 bin TL maddi, 5 bin TL de manevi tazminat ödemesine hükmetti.

AYBERK PEKCAN KİMDİR?

Ayberk Pekcan 22 Mayıs 1970 tarihinde Mersin de dünyaya geldi. Oyuncu çocukluğunu ve gençliğini Adana ve Mersin de yaşadı. Ayberk Pekcan ilk ve orta öğretimini Adana da, liseyi ise Mersinde bitirdi. Oyuncu Lise yıllarında Mersin Belediyesinde Tiyatro yapmaya başladı. Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Ana Sanat Dalından başarıyla mezun oldu. Sonrasında İstanbul’a tiyatro yapmak için geldi, fakat o dönem devlet tiyatrolarına sadece konservatuar mezunlarını aldıkları için televizyonda dizi oyunculuğuna başladı. Dizilerde genelde kabadayı rollerinde oynadı, bir komedi dizisinde oynamak çok istiyor.

Diriliş Ertuğrul Artuk Bey Karakteri Ayberk PekcanAyberk Pekcan kariyerine 1995 senesinde TRT de yayınlanan Çiçek Taksi adlı dizide Talat karakteri ile başladı. 2001 yılında Show Televizyonunda Tatlı Hayat, 2002 de Kanal D televizyonunda Bayanlar Baylar adlı dizilerde oynadı. 2003 yılında Hayat Bilgisi adlı dizide Mustafa Karakterini canlandırdı. 2004 yılında Kanal D yayınlanan Bir Dilim Aşk adlı dizide Bülent karakterini oynadı. 2005 yılında Ihlamurlar Altında adlı dizide Aynalı Ekrem Karakteri ile dikkatleri üzerine çekti. 2007 senesinde Yaprak Dökümünde Talat Karakterini oynadı. 2008 yılında Kurtlar Vadisi Pusu da Şemo Karakterini canlandırdı. 2011 yılında Keşanlı Ali Destanı adlı dizide Teke Kazım Karakterine hayat verdi. 2013 tarihinde Bir Aşk Hikayesi adlı dizide Tahsin Karakterini oynadı. 2015 yılında TRT’nin rekortmen dizisi Diriliş Ertuğrul dizisinde Artuk Bey Karakterini canlandırmaktadır.

Diriliş Ertuğrul da Artuk Bey obanın şifacısı yani sağlıkla alakalı ne gerekiyorsa onu yapıyor. Artuk Bey aynı zamanda eski bir alp zira bey olabilmek için eski bir savaşçı olmak gerekiyor. Artuk bey 40’lı yaşlarını aşmış bir şifacı, azıcık da veteriner, aynı zamanda dizide akil bir karakterdir. Artuk Bey ne olursa olsun Türklerin birliğini isteyen, moğol tehlikesinin farkında olan, Kayı ve Dodurga obalarının birleşmesini isteyen bir karakterdir. Ayberk Pekcan Diriliş Ertuğrul’un setini bir okul olarak görmektedir. Bir aktör olarak savaş tekniklerini öğrenmek kendisine çok şeyler kazandırmıştır. Oyuncu yıllar önce bir sinema filmi için 800 kişi arasından son 3 kalmış ama motosiklet kullanmayı bilmediği için Ömer Şerif ile oynama şansını kaybetmiştir. İşte bu yüzden Diriliş Ertuğrul kadrosunda bulunan oyuncular için bu setin okul olduğunu düşünüyor. Ayberk Pekcan dizi için 45 gün süresince at binme, kılıç kullanma ve ok atma eğitimi alıp diziye hazırlanmış.

Oynadığı Diziler:
1995 Çiçek Taksi, Talat Karakteri TRT
2001 Tatlı Hayat, ShowTV
2002 Bayanlar Baylar, Kanal D
2002 Sırlar Dünyası, Muammer Karakteri Samanyolu TV
2002 Yarım Elma, Kanal D
2003 Hayat Bilgisi, Mustafa Karakteri Kanal D, Show TV
2003 Kampüsistan, Kanal D
2003 Parmak İzi, Show TV
2004 Bir Dilim Aşk, Bülent Karakteri Kanal D
2005 Ihlamurlar Altında, Ekrem/Aynalı Kanal D
2005 Körfez Ateşi, Esat Karakteri ATV
2007 Yaprak Dökümü, Talat Karakteri Kanal D
2008 Kurtlar Vadisi Pusu, Şemo Karakteri Show TV
2011 Keşanlı Ali Destanı, Teke Kazım Karakteri Kanal D
2013 Bir Aşk Hikayesi, Tahsin Karakteri Fox TV
2015 Diriliş Ertuğrul, Artuk Bey Karakteri TRT

Rol Aldığı Televizyon Filmleri:
2004 Taşı Sıksam Suyunu Çıkarırım, Televizyon Filmi
2004 Türkü Filmi, Televizyon Filmi
2004 Emanet ve İhanet, Ali Karakteri Kanal 7 Televizyon Filmi
2005 Dağlar Dağımdır, TGRT Televizyon Filmi

Oynadığı Sinema Filmleri:
2002 Abdülhamid Düşerken, Katip Ali Şevki Karakteri Beyaz Perde
2002 Şeytan Bunun Neresinde, Köy Muhtarı, Terörist Başı Beyaz Perde
2003 Neredesin Firuze, Pislik Karakteri Beyaz Perde
2008 Ali’nin Sekiz Günü, Hacı Karakteri Beyaz Perde
2010 Saç, Hamdi Karakteri Beyaz Perde
2011 Aşk ve Devrim, Pala Karakteri Beyaz Perde
2014 Kış Uykusu, Hidayet Karakteri Beyaz Perde

Aldığı Ödüller:
44. Sinema Yazarlar Derneği Ödülleri- En İyi Erkek Oyuncu (Saç) 2012
23. Ankara Uluslararası Film Festivali- En İyi Yardımcı Erek Oyuncu Ödülü (Aşk ve Devrim) 2012
12. Uluslararası İzmir Film Festivali- En İyi Erkek Oyuncu Ödülü ( Aşk ve Devrim) 2012
47. Sinema Yazarlar Derneği Ödülleri –En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Performansı (Kış Uykusu) 2015

Ünlü oyuncuya sevgiliye dayak tazminatı! ile ilgili etiketler dayak canda karikutal ayberk pekcan tazminat
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.