Ünlü oyuncu Burak Sergen'den 'muhalif sanatçı' çıkışı: Her şeye karşı çıkmak muhaliflik değil

Ünlü oyuncu Burak Sergen, muhalif sanatçı değerlendirmesi yaparken, her şeye karşı çıkmanın muhaliflik anlamına gelmediğini söyledi. Sırf muhaliflik yapmak için hak yememek gerektiğine de dikkat çeken Sergen, "Bakın sağlık sistemimiz gayet iyi. Bunu görmezden gelip, sadece eleştirmek olmaz." dedi.

Sadakatsiz dizisinden ayrıldıktan sonra Gülümse Kaderine adlı seride rol almaya başlayan oyuncu Burak Sergen, Sabah gazetesinden Tuğba Kalçık'ın sorularını yanıtladı.

Toplumun sık sık tartıştığı konulardan biri olan "Sanatçı muhalif mi olmalı mı?" sorusu yöneltilen Burak Sergen, "Her şeye karşı çıkmak muhaliflik değil" yanıtını verdi. Sırf muhaliflik yapmak için hak yememek gerektiğine dikat çeken Sergen, "Bakın sağlık sistemimiz gayet iyi. Bunu görmezden gelip, sadece eleştirmek olmaz." diye konuştu.

Burak Sergen'in açıklamaları şöyle:

"Genelde sanatçı muhaliftir çünkü muhalif kanaldan beslenirler. Ama bu muhaliflik bizim anladığımız muhaliflik değil. 'Her şeye karşı geliyorum, hiçbir kural tanımam, her şeyi eleştiririm çünkü ben sanatçıyım' demek değil. Ahlaki değerleri, geleneklerimizi, toplumsal değerleri göz ardı ederek muhaliflik yapılmaz. Yapan da zaten sanatçı değildir. Sanatçıyı rol-model alanlar da olduğu için yanlış mesajlar vermemek gerekiyor. Vicdanlı, ahlaklı, örfüne, adetine, geleneklerine bağlı sanatçılar rol model alınmalı derken işte bunu söylüyorum. Sanatçılar doğru mesaj vermeli. Her şeyi eleştirmek muhaliflik anlamına gelmez. Güzel yapılan işleri de takdir etmeliyiz. Bir söz var 'Yiğidi öldür ama hakkını yeme' diye. Yani sırf muhalif olacağım diye hak da yememek gerekiyor. Bakın sağlık sistemimiz gayet iyi. Bunu görmezden gelip, sadece eleştirmek olmaz."

Ünlü oyuncu Burak Sergen'den 'muhalif sanatçı' çıkışı: Her şeye karşı çıkmak muhaliflik değil ile ilgili etiketler burak sergen muhalif sanatçı sağlık sistemi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.