Latif Doğan Nihat Hatipoğlu'na sordu: Yaptığımız iyilikleri paylaşmak doğru mu?

Her Ramazan ayında açık alanda konuklu program gerçekleştiren Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, bu yıl koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında stüdyoda canlı yayınlarına devam etti. ATV ekranlarında yayınlanan programda Hatipoğlu, vatandaşlardan gelen soruları cevapladı. Son dönemde ünlü isimlerin de sık sık soru sormaya başladığı Hatipoğlu'na, son olarak türkücü Latif Doğan soru yöneltti.

ATV ekranlarında yayınlanan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ile İftar programına ünlü isimler bu yıl ilgi gösteriyor.

Koronavirüs sebebiyle yayına konuk alamayan Hatipoğlu onun yerine gelen videoları yayınlıyor. Geçtiğimiz günlerde Hatipoğlu'na Öykü Gürman, Nursel Ergin ve Ebru Polat video göndermişti.

LATİF DOĞAN'DAN HATİPOĞLU'NA: İYİLİKLERİ PAYLAŞMAK DOĞRU MU?

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'na şimdi de türkücü Latif Doğan video gönderdi. Doğan "Yaptığımız iyilikleri paylaşmak doğru mu?" sorusunu sordu.

Nihat Hatipoğlu ise bu soruya "İyilik yapıyorsunuz söylemiyorsunuz sorguluyorlar; söylüyorsunuz bu sefer de gösteriş gibi oluyor. Kuran'ı Kerim bunun yanıtı veriyor; Bakara suresi... Sadakaları, iyilikleri açıkca ilan ederseniz o ne güzel bir şeydir. Ama eğer iyilikleri gizlerseniz o sizin için daha hayırlıdır." diyerek yanıt verdi.

 NİHAT HATİPOĞLU KİMDİR?

Nihat Hatipoğlu 11 Mayıs 1955'te Diyarbakır'da doğdu. Diyarbakır, Siirt ve Malatya'da ilkokulu tamamladı. 1975'te Uşak İmam-Hatip Lisesi'ni ve Uşak Lisesi'ni bitirdi. 1981 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni tamamladı.

Aynı Fakültede Hadis Ana Bilim dalında Kur'an-ı Kerim'in Anlaşılmasında Hadislerin Rolü adlı çalışmasıyla doktor, 2000 yılında da Doçent oldu. 2012 yılında ise Profesör oldu. Şu anda Dicle Üniversitesi ilahiyat Fakültesi Hadis Ana bilim dalı Öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

 

Latif Doğan Nihat Hatipoğlu'na sordu: Yaptığımız iyilikleri paylaşmak doğru mu? ile ilgili etiketler ATV Nihat Hatipoğlu Latif Doğan
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.