Ünlü iş insanı Türkay Saltık vefat etti

Gelen son dakika haberine göre; Mercedes-Benz Türk A.Ş.'nin yerli ortağı Koluman Holding'in kurucularından Türkay Saltık, 85 yaşında vefat etti.

Hürriyet'te yer alan habere göre; merhumun cenazesi Zincirlikuyu Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

TÜRKAY SALTIK KİMDİR?

Türkay Saltık, kayınbiraderi Mustafa Koluman ile birlikte 1965 yılında mümessillik ve ithalat alanında çalışmak üzere Koluman şirketini kurdu.

Avrupa’nın bir çok lider markasından know-how transferi yapmak suretiyle başladığı üretim hamlesine 2010 yılından itibaren ‘KOLUMAN’ markası ile devam etti. Bu alanda 2018 yılında fabrika yatırımına imza attı.

Koluman satışlarının ihracat payını da sürekli artırma hedefi çerçevesinde Rusya, Romanya ve Almanya’da şirketler kurdu. Kurucusu olduğu şirketlerden Koluman Motorlu Araçlar A.Ş. Fortune dergisinin Türkiye’nin 2019 yılı ilk 500 büyük özel şirket sıralamasında 209.sırada yer aldı.

Ünlü iş insanı Türkay Saltık vefat etti

Ünlü iş insanı Türkay Saltık vefat etti ile ilgili etiketler cenaze vefat mercedes benz Türkay Saltık
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.