Beklenen Marmara depremi ile ilgili sözleri gündem olmuştu! Ünlü deprem uzmanı Oğuz Gündoğdu hayatını kaybetti!

İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi Dr. Oğuz Gündoğdu vefat etti. Gündoğdu, dün damar tıkanıklığı teşhisi ile ameliyata alınmıştı. Gündoğdu geçtiğimiz yıllarda, beklenen Marmara depreminin 17 Ağustos'tan çok daha kötü olacağına yönelik sözleriyle gündem olmuştu.

Daha önce kalp ameliyatı olan ve kısa süre önce rutin kontrollerinde damar tıkanıklığı tespit edilen İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi Dr. Oğuz Gündoğdu dün Beylikdüzü'ndeki özel bir hastanede ameliyata alınırken yapılan müdahale ile stent tatılmıştı. 

Gündoğdu, bu sabaha karşı fenalaşarak yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Acı haberi Gündoğdu'nun akrabası sosyal medya üzerinden paylaştı.

Beklenen Marmara depremi ile ilgili sözleri gündem olmuştu! Ünlü deprem uzmanı Oğuz Gündoğdu hayatını kaybetti!

CENAZESİ YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

Balıkesir'in Badırma İlçesi'nde 1947 yılında dünyaya gelen, yıllarca İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyeliği yapan evli ve 1 çocuk babası Dr. Gündoğdu'nun cenazesinin yarın toprağa verilmesi bekleniyor.

"BEKLENEN MARMARA DEPREMİ, 17 AĞUSTOS'TAN DAHA KÖTÜ OLACAK" DEMİŞTİ

Gündoğdu 2017'de yaptığı bir açıklamasında; beklenen Marmara depreminin Richter ölçeğine göre 7.3 ila 7.7 arasında olacağını; olası depremin, 45 saniye süren 1999 depreminden çok daha kısa süreceğini ancak hızla kırılan fayın büyük hasar yaratacağını öngörmüştü. Deprem bilimci, "Depremin cinsi, ivmesi ne olacak onu bilmiyoruz. Ama şunu söyleyebilirim; 17 Ağustos'tan çok daha kötü olacak. Çünkü kuzeyde kırılma olacak. 1999'daki 90 kilometre uzaklıkta ve yavaş bir kırılmaydı. 180 kilometreye yakın bir kırılma oldu. Şimdi o kadar mesafe de yok. Yani hızlı kırılacak anlamına geliyor. Hızlı kırılınca da çok hasar verir. Hızlı kırılmada kısa sürer. 45 saniye sürmez belki. Ama çok hasar verir." demişti.

OĞUZ GÜNDOĞDU KİMDİR?

Özellikle Kuzey Anadolu Fay Hattı konunusunda uzmanlığı ile tanınan, 1999 Gölcük Depremi sırasında aktif olarak sahada görev yapan Dr. Oğuz Gündoğdu, emekli olmasından sonra da, Mahalle Gönüllüleri Derneği (MAGDER) Başkanlığı yaparak, çeşitli sivil toplum örgütlerinin yaptığı toplantılara katılarak olası İstanbul depremine karşı bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyordu.

Beklenen Marmara depremi ile ilgili sözleri gündem olmuştu! Ünlü deprem uzmanı Oğuz Gündoğdu hayatını kaybetti! ile ilgili etiketler deprem oğuz gündoğdu uzman
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.