Ünlü çevirmen Aysel Bora'dan acı haber! 79 yaşında vefat etti

Aralarında Jean-Paul Sartre’ın "Aydınlar Üzerine", Andre Gide’in "Tohum Ölmezse" ve Milan Kundera’nın "Bilmemek" eserlerinin de dahil olduğu pek çok kitabı Türkçeye kazandıran, Meydan Larousse ansiklopedisinin çevirmen kadrosunda da görev alan ünlü çevirmen Aysel Bora 79 yaşında hayatını kaybetti.

Ünlü çevirmen Aysel Bora yaşımını yitirdi. Bora'nın ölümü Can Yayınları'nın resmi sosyal medya hesabından duyuruldu.

Aysel Bora, Jean-Paul Sartre’ın “Aydınlar Üzerine”, Andre Gide’in “Tohum Ölmezse” ve “Isabelle”, J.M.G. Le Clézio’nun “Göçmen Yıldızı”, Amin Maalouf’un “Ölümcül Kimlikler”, Nathalie Sarraute’un “Şimdi ve Açınız”, Milan Kundera’nın “Bilmemek”, “Roman Sanatı”, “Perde” ve “Ölümsüzlük” gibi eserlerinin aralarında olduğu çok sayıda kitabın çevirmenliğini yapmıştı.

Bora’nın ölümünü Can Yayınları sosyal medya hesabından şu sözlerle duyuruldu:

''Aralarında Jean-Paul Sartre’ın “Aydınlar Üzerine”, Andre Gide’in “Tohum Ölmezse” ve “Isabelle”, J.M.G. Le Clézio’nun “Göçmen Yıldızı”, Milan Kundera’nın “Bilmemek”, “Roman Sanatı”, “Perde” ve “Ölümsüzlük”, Gaétan Soucy’nin “Kibritleri Çok Seven Küçük Kız” adlı yapıtlarının da bulunduğu pek çok kitabı dilimize kazandıran değerli çevirmen Aysel Bora’yı kaybettik. Ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.''

Ünlü çevirmen Aysel Bora'dan acı haber! 79 yaşında vefat etti

 

Ünlü çevirmen Aysel Bora'dan acı haber! 79 yaşında vefat etti ile ilgili etiketler Aysel Bora
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.