Ünlü besteci ve keman virtüözü Selçuk Tekay'dan acı haber! 68 yaşında hayatını kaybetti

Türk müziğinin usta ismi, ünlü keman virtüözü, bestekar, aranjör ve şef Selçuk Tekay 68 yaşında hayata veda etti. Acı haberi Emel Sayın, Instagram hesabından duyurdu.

"Beraber yürüdük biz bu yollarda", "Vurgun", "Unuturum diye yorma kendini", "Yorgunum" ve "Aradığın aşkı buldun mu" gibi unutulmaz şarkıların bestekarı Selçuk Tekay ile ilgili acı haberi uzun yıllar birlikte çalıştığı şarkıcı Emel Sayın, sosyal medya hesabından duyurdu.

Emel Sayın


Sayın, yaptığı paylaşımda ''Söyleyecek söz bulamıyorum, çok ama çok üzgünüm. Mekanın cennet olsun Selçuk Tekay. Ailene ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum.'' ifadelerini kullandı.

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Emel Sayın (@emelsayinofficial)'in paylaştığı bir gönderi


Selçuk Tekay'ın vefatının ardından sanat dünyasının ünlü isimleri üzüntülerini sosyal medya üzerinden dile getirdiler.

 Seda Sayan: ''Güle güle büyük usta üzerine nurlar yağsın''

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Seda Sayan (@sedasayan)'in paylaştığı bir gönderi

 

Armağan Çağlayan: ''Popstar Alaturka programında yıllarca birlikte çalıştığımız, keman üstadı, bestekar , maystro, Selçuk Tekay , maalesef hayata veda etmiş…. Güle güle Selçuk Abi… Çok üzgünüm … Yattığınız yer nur olsun….''

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Armağan Çağlayan (@armagancaglayancom)'in paylaştığı bir gönderi



Derya Uluğ:
''Önemli bir keman virtözü ve besteciydi Türk müziği için. Mekanı cennet olsun, çok üzüldüm.''

Derya Uluğ

Hatice: ''Büyük usta, sevgili Selçuk Tekay'ı kaybetmişiz.. Çok üzüldüm. Mekanı cennet olsun, huzur içinde yatsın. Ailesine sabırlar dilerim''

Hatice

Seren Serengil:
''Bana her şey seni hatırlatıyor' ilk meşhur olduğum şarkı. İlk albümüm, bana kattığın değer için, emeklerin için teşekkürler. Bu şarkının oluşum hikayesini bir gün anlatacağım ama seni cennete uğurlarken bana her şey seni hatırlatacak..''

Seren Serengil

SELÇUK TEKAY KİMDİR?
 

1953 yılında Kars'ın Kağızman ilçesinde doğan Selçuk Tekay, Vefa Lisesi ve Konsevatuvar eğitiminden sonra Emin Ongan, Feridun Darbaz, Teoman Önaldı gibi hocalardan istifade etti.

100'e yakın albüm yönetmenliği yapan Tekay, Müzeyyen Senar, Zeki Müren, Emel Sayın, Bülent Ersoy Muazzez Abacı ve daha birçok ünlü sanatçının gerek sahne, gerekse albüm çalışmalarını yönetmiştir. Selçuk Tekay'ın besteleri arasında 'Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda', 'Vurgun', 'Unuturum Diye Yorma Kendini', 'Yorgunum' ve 'Aradığın Aşkı Buldun Mu?' gibi unutulmaz şarkılar yer alıyor.

1991 yılında vurgun adlı bestesiyle 1992'de "Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda" 1993 yılında da "Yorgunun Dostlarım" adlı besteleriyle "Altın Kelebek Yılın Bestecisi Ödülü"nü aldı.

Selçuk Tekay'ın besteleri arasında; ''Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda'', ''Vurgun'', ''Unuturum Diye Yorma Kendini'', ''Yorgunum'', ''Aradığın Aşkı Buldun Mu'' gibi şarkılar yer alıyor.

Selçuk Tekay


Ünlü besteci ve keman virtüözü Selçuk Tekay'dan acı haber! 68 yaşında hayatını kaybetti ile ilgili etiketler Emel Sayın vefat Selçuk Tekay keman virtüözü
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.