Ünlü akademisyen evini takipçileriyle birlikte dizayn ediyor

Türkiye’nin meteoroloji denilince akla ilk gelen isimlerden biri olan Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Trabzon’da aldığı evini sosyal medyadaki takipçilerinin görüşlerini alarak dizayn ediyor. Kadıoğlu, doğduğu topraklardan aldığı evinin neredeyse her detayına takipçileriyle fikir alışverişinde bulunarak karar veriyor.

Meteoroloji konusundaki uzmanlığıyla bilinen ve mesleki deneyimlerini kamuoyuyla paylaşan isimlerin başında gelen İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, bu kez yeni aldığı eviyle sosyal medyanın gündeminde.

DOĞDUĞU TOPRAKLARDA EV SATIN ALDI

TRT Haber'in haberine göre, Trabzon’un Maçka ilçesinde dünyaya gelen Prof. Dr. Kadıoğlu’nun ev hikayesi aslında doğduğu topraklara geri dönme girişimiyle başladı.

Ünlü akademisyen evini takipçileriyle birlikte dizayn ediyor

Uzun süren bir arayışın ardından tam da istediği gibi bir yer satın aldı. Ancak apartman yeni olduğu için dairenin içi henüz yapılmamıştı. İçini kendi istekleri doğrultusunda dizayn etmek isteyen Kadıoğlu, çareyi sosyal medyada takipçilerine sormakta buldu:

“Evi satın aldıktan sonra içini nasıl dizayn edeceğiz, ne yapacağız, yeri nasıl olsun, kapısı penceresi nasıl olsun diye internete girdim. Araştırıyorum ama bir sürü marka var, bir sürü şeyler söyleniyor. Bunlar ne kadar doğru-yanlış, hangisi faydalı bilemedim. O zaman dedim ki, ben bir damdan düşen bulayım, ben bir istişare edeyim, çünkü ev yaptıran bir sürü insan var. Bir de Twitter’da mimarlar var, inşaat mühendisleri var. Sordum bakayım bunlar hangisini tercih ediyor. Bir baktım güzel fikirler geliyor. Bundan sonra her şeyi sormaya başladım. Ondan sonra dediler ki hocam beraber yapıyoruz bu evi.”

HER KONUDA FİKİR ALIŞVERİŞİ

Sosyal medyada 100 bini aşkın takipçisi olan Kadıoğlu, bu konuda çok sayıda geri dönüşler almaya başlamış. Hemen her aşamada takipçileriyle fikir alışverişi yaparak evini yaptırmaya başlamış.

“Hocam UPS koy, UPS’ten de salona, banyoya ve yatak odasına bir lamba bağla. Böylece elektrik kesildiği zaman karanlıkta kalmazsın. Onu şimdiden yapacaksın, şimdiden kabloyu çekeceksin... Süper bir fikir yani. Bu, kitaplarda, hiçbir yerde yazmıyor. Adam elektrik mühendisi olduğu için bunu düşünmüş, kendi evine yapmış, tavsiye ediyor. Sonra yatak odasının camı dağa bakıyor; manzarası var. Hocam camın dibine bir divan koy, diyor. Okuma köşesi... Git orada oku... Hiç aklıma gelmezdi benim.”

Ünlü akademisyen evini takipçileriyle birlikte dizayn ediyor - Resim : 2

“KIY PARAYA AL”

Olay öyle bir hale gelmiş ki özellikle akşam saatlerinde sosyal medyada tam bir sohbet havasına dönmüş. Ev projesi, yeni fikirlerle daha çok gelişmiş, gün be gün şekillenmiş. Tabii zaman zaman Kadıoğlu’nu esprili bir dille eleştirenler de çıkıyor.

“Bana en çok kızanlar, ‘kıy paraya al şunu’ diyor. Bu iş parayla değil yani… Aslında ben çok pahalı bir şey alabilsem de kullanışlı olmayabilir. Mesela şimdi en problemli lambalar konusu var. Çözemedik daha.”

Kadıoğlu’nun evinin yapımı sosyal medyadaki takipçilerinin de katkısıyla bütün hızıyla devam ediyor. Sadece sosyal medyada değil, gittiği yerlerde bile eviyle ilgili sorular geliyormuş. “Herkes nereye gitsem ‘Ooo hocam evi bitiremedin mi, neye karar verdin, hangi sobayı alıyorsun’ gibi sorular soruyorlar. Bazıları rahatsız oluyor. Kusura bakmasınlar ama genelde iyi tepkiler geliyor ve çok güzel tecrübeler aktarılıyor.

Ünlü akademisyen evini takipçileriyle birlikte dizayn ediyor ile ilgili etiketler Trabzon Sosyal Medya Mikdat Kadıoğlu Maçka Meteorolji
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.