Üniversitelere NFT ve Blockchain Bölümleri Geliyor! YÖK Başkanı Müjdeyi Verdi!

Üniversitelerde yeni bölümlerin müjdesini veren YÖK Başkanı Erol Özvar, NFT ve Blockchain bölümleriyle ilgili yaptığı açıklamada, "“Bu konu ve temaları kapsayan bölüm veya programlar tasarlıyoruz” dedi.

YÖK Başkanı Erol Özvar, son yılların en çok konuşulan teknolijisi NFT ve Blockchain ile ilgili konuştu. Eskişehir'de katıldığı bir dizi programda konuşmalar yapan Erol Özvar, Metaverse sistemi ve hayatımıza giren NFT ile Blockchain'in üniversitelerde yer alıp olmayacağı ile ilgili konuştu. Üniversitelere NFT ve Blockchain Bölümleri Geliyor! YÖK Başkanı Müjdeyi Verdi!

Özvar, şu ifadeleri kullandı:

“Hakikaten son yıllardan en çok talep edilen, dünyada da en çok rağbeti bu alanlar görüyor. Açıkça söyleyebilirim en çok hoca ihtiyacı duyduğumuz bölümler buralar. Aranızda bu alanlara ilgisi olan arkadaşlarımız varsa, hiç durmasınlar ve devam etsinler. Doğrudan bu konu ve temaları kapsayan bölüm veya programlar tasarlıyoruz şu anda.”

xs

“UZAKTAN EĞİTİM, DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜN SADECE BİR PARÇASI”

Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Alperen’in dijital dönüşümle ilgili sorusunu cevaplayan YÖK Başkanı Özvar, ciddi bir tecrübeyle birlikte olumsuzluk yaşanmadan salgın döneminin geçirildiğini belirtti. Normalde de üniversitelerde var olan uzaktan eğitimin yaygınlaştırılarak kullanım oranının arttığını belirten Özvar, “Üniversitelerimiz son 20-25 yılda fevkalade önemli adımlar attı. Dijitalleşmeyle birlikte bütün süreçleri, dijital olarak takip edebilecek programları ve yazılımları kullanmaya başladılar. Uzaktan ve açık öğretim unsuruyla eğitim öğretim, dijital dönüşümün sadece bir parçası. Çok büyük bir parçası değil. Salgın esnasında biz müfredatın bir kısmını online yapılmasını sağladık. Daha önce de online vardı, oranı yükseltmiş olduk. İyi de oldu. Eğitim öğretim aksamamış oldu. Bütün üniversitelerde uzaktan eğitim öğretim işini geliştirmeyi hedefledik. Hepimiz ciddi bir tecrübe yaşadık” dedi.

Üniversitelere NFT ve Blockchain Bölümleri Geliyor! YÖK Başkanı Müjdeyi Verdi! ile ilgili etiketler YÖK NFT blockchain yök başkanı Erol Özvar
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.