Üniversitelerde bahar dönemi ne zaman başlıyor? Sınavlar online mı yapılacak?

YÖK Başkanı Yekta Saraç, üniversitelerde bahar döneminin ne zaman başlayacağı konusunda son bilgiler verdi. YÖK, uygulamalı eğitimin gruplar halinde yüz yüze, teorik eğitimlerin ise asgari yeterlikler dikkate alınarak online yapılmasını uygun gördü. Peki, 2021 üniversitelerde bahar dönemi ne zaman başlayacak?

YÖK'ten üniversitelerdeki yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması geldi. YÖK, uygulamalı eğitimin gruplar halinde yüz yüze, teorik eğitimlerin ise asgari yeterlikler dikkate alınarak online yapılmasını uygun gördü.

YÖK, salgın endişesi veya barınma nedeniyle eğitime devam etmek istemeyen öğrencilerin, ''kayıt dondurma" hakkından yararlandırılmasının kararını da vereceklerini belirti.

Dün gerçekleşen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üniversitelerde yüz yüze eğitime geçilip geçilmeyeceğine ilişkin, ''Uygulamalı eğitimin mümkün olduğunca yüz yüze yapılması, teorik eğitimlere ise çevrimiçi olarak devam edilmesi görüşü YÖK'e iletilmiştir" ifadelerine yer vermişti.

Milyonlarca üniversite öğrencisi, 2020-2021 eğitim yılının güz dönemi olarak adlandırılan ilk yarısını online olarak tamamladı. Vize ve final döneminin geride kalması ile bahar dönemi olarak adlandırılan ikinci yarı yıl için hazırlık yapan üniversiteliler, bu dönemde yüz yüze eğitim olup olmayacağını merak ediyordu. Konuya dair beklenen açıklama geldi.

YÖK, uygulamalı eğitimin gruplar halinde yüz yüze, teorik eğitimlerin ise asgari yeterlikler dikkate alınarak çevrim içi yapılmasına karar verdi. Ayrıca YÖK, salgın endişesi veya barınma nedeniyle eğitime devam etmek istemeyen öğrencilerin "kayıt dondurma" hakkından yararlandırılmasını kararlaştırdı.

Üniversitelerde bahar dönemi ne zaman başlıyor? Sınavlar online mı yapılacak? ile ilgili etiketler üniversite Sınav bahar dönemi
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.