Üniversiteler 15 Şubat'ta açılacak mı? Üniversitelerin açılışı ertelendi mi?

Üniversiteler ne zaman açılacak sorusu öğrenciler tarafından merak edilmekte. Bahar döneminde açılması gündemde olan üniversiteler için ilk tarih 15 Şubat gösterildi. Peki, 15 Şubat 2021 üniversiteler açılıyor mu?

Pandemi nedeniyle kapalı olan üniversitelerde yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağı öğrenciler tarafından sorgulanır oldu. Güz dönemini uzaktan eğitim ile tamamlayan üniversitelerde bahar döneminde ne olacağı öğrencilerin ilgi odağından biri haline geldi.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, bahar döneminde üniversitelerin açılıp açılmayacağı konusunda bazı bilgilendirmelerde bulundu. Saraç ilk açıklamasında, üniversitelerin açılış tarihi konusunda belirsizliğin devam ettiğini ilerleyen süreçte bahar dönemi için yeni gelişmelerin yaşanabileceğine değindi.

Üniversiteler 15 Şubat'ta açılacak mı? Üniversitelerin açılışı ertelendi mi?

Küresel bir salgın ile karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Saraç, dünyada her geçen gün bu konuda yeni önlemler alındığını ve kendilerine ulaşan verileri dikkatle incelediklerini ifade etti. Dünyanın gelişmiş üniversitelerinde vakaların artması sonrasında eğitimin online olarak devam ettiğini söyleyen Saraç, kamu sağlığı açısından da tehdit olabileceğinin altını çizdi.

Üniversiteler 15 Şubat'ta açılacak mı? Üniversitelerin açılışı ertelendi mi? ile ilgili etiketler üniversiteler bahar dönemi pandemi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.