Üniversiteler için "fuhuş evleri" dedi

Akit TV'de Derin Kutu programında konuk olan Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, üniversite öğrencileri ile ilgili diğer konukları bile şaşkınlık içinde bırakan skandal ifadelerde bulundu. Öğrencilerin derslere devam etmediklerini belirttiği sırada Sofuoğlu, Üniversiteler için "Neredeyse fuhuş evleri" ifadesini kullandı.

Akit TV’de yayınlanan Sabri Balaman’ın sunduğu “Derin Kutu” adlı programına, Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun skandal ifadeleri damga vurdu.

Prof. Sofuoğlu, Z kuşağını eleştirirken, üniversitedeki derslere katılımın düşük olduğunu söyledi. 27 yıldır üniversitelerde ders verdiğini vurgulayan Sofuoğlu konuşmasının devamında üniversiteler için "Neredeyse fuhuş evleri” ifadelerini kullandı.

Stüdyodaki diğer konuklar ise Sofuoğlu’nun skandal sözlerine “Hocam yapmayın. Biraz ağır oldu” diyerek tepki gösterdi. Sofuoğlu ise bu itirazlar üzerine “Gelin ben sizi gezdireyim. Siz nerede yaşıyorsunuz” diyerek söyleminde ısrar etti. 

Daha önce "Google'ı Abdülhamid buldu", "İstanbul Sözleşmesi çok kan dökecek" şeklindeki ifadelerle gündeme gelen Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, üniversitelerle ilgili kurduğu skandal cümleler sosyal medyada büyük tepki çekti. 

Üniversiteler için "fuhuş evleri" dedi

Üniversiteler için "fuhuş evleri" dedi - Resim : 2

Üniversiteler için "fuhuş evleri" dedi - Resim : 3

Üniversiteler için "fuhuş evleri" dedi - Resim : 4

Sakarya Üniversitesi Rektörü Fatih Savasan, Prof. Sofuoğlu'nun skandal sözleri üzerine sosyal medyadan bir açıklama yaptı. Sofuoğlu hakkında gerekli işlemin yapılacağını belirten Savasan'ın mesajı şöyle:

"Üniversitemiz Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun ulusal bir kanalda yapmış olduğu açıklamaların kabul edilmesi ve hoş görülmesi hiçbir şekilde mümkün değildir. Söz konusu konuşma ile ilgili gerekli işlemler yapılacaktır."

Üniversiteler için "fuhuş evleri" dedi - Resim : 5


Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşçı da , Twitter hesabından konuyla ilgili RTÜK'e başvuru yapacağını duyurdu. Taşçı, "Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun Akit Tv’de üniversiteler için “fuhuş evleri” sözlerinden dolayı yayınla ilgili izleme raporu hazırlanarak, RTÜK gündemine getirilmesi için yarın resmi başvuru yapacağım. Kamuoyunun bilgisine sunarım." dedi...

Üniversiteler için "fuhuş evleri" dedi - Resim : 6

Üniversiteler için "fuhuş evleri" dedi ile ilgili etiketler Akit TV RTÜK prof. dr. ebubekir sofuoğlu üniversiteler sakarya üniversitesi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.