Üniversite sınavları kaldırılıyor mu? YKS sınavı kaldırılacak mı?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında üniversite sınavlarının kaldırılabileceğini ve sınavsız üniversite için eğitimin düzeyinin yeterli olduğunu ifade etti. Peki, üniversite sınavları kaldırılıyor mu?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 29 Haziran tarihinde gerçekleştirilen partisinin grup toplantısında üniversite sınavları konusunda açıklama yaptı.

Bahçeli, geride bırakılan hafta sonunda 2 buçuk milyondan fazla gencin gelecekleri için ter döktüğü YKS sınavının 3 etap halinde gerçekleştiğini söyledi. Bahçeli açıklamasının devamında, ''Üniversite sınavı tamamen kaldırılmalıdır. Türkiye sınavsız üniversiteye geçişi başarabilecek üniversite zenginliğine sahiptir'' dedi.

YKS SINAVI KALDIRILACAK MI?

Bahçeli, ''Üniversite sınav sistemi yeni baştan ele alınmalı. Üniversite sınavı tamamen kaldırılmalıdır. Türkiye sınavsız üniversiteye geçişi başarabilecek üniversite zenginliğine sahiptir.

Artık üniversite sınavlarına neşter vurmanın zamanı gelmiştir. Her önüne gelen Z kuşağından bahsediyor ancak sınav kuyusundan nasıl çıkılacağı konuşulmuyor. MHP Türk gençliğinin sınav maratonlarına eriyip gitmesine vicdanı razı olmamıştır.''

“Gençlerimizi ve ailelerini endişe ve strese sokan yürürlükteki sınav sistemi yeni baştan ele alınmalı. Bu kapsamda okul öncesi süreci de hesaba katan bir eğitim öğretim modeli ile her evladımızın ilgi alanına uygun üniversite eğitiminin sınavsız temini sağlanmalıdır. Üniversite sınavı tamamen kaldırılmalıdır. Türkiye'de toplam 207 üniversite vardır. Türkiye sınavsız üniversiteyi geçişi başarabilecek üniversite yeterliliğine sahiptir.” ifadelerine yer verdi.

Üniversite sınavları kaldırılıyor mu? YKS sınavı kaldırılacak mı? ile ilgili etiketler YKS üniversite
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.