Üniversite öğrencisinden işitme engelliler için maske!

ABD'nin Kentucky eyaletinde yaşayan bir üniversite öğrencisi işitme engelliler için özel bir maske tasarımı geliştirdi. Ashey Lawrence adlı öğrenci tasarladığı maske ile işitme engellilerin hem birbirleriyle iletişimde dudak okumada engel yaşamamalarını hem de Kovid-19'dan korunmalarını sağladı.

Tüm dünyanın kabusu haline gelen yeni tip koronavirüs Kovid-19'dan en çok muzdarip olan ülke olan ABD'de üniversiteli bir genç kız ilginç bir maske tasarımına imza attı.

Kentuck eyaletinde yaşayan Ashley Lawrence adlı üniversite öğrencisi işitme engelli insanların maske sorununu yaptığı bu tasarım ile çözdü.

Ashley Lawrence, geleneksel maskelerin, işitme kaybı yaşayan insanlar için ağız kısmı kapalı olması nedeniyle uygun olmadığını, bu nedenle engelli kişilerin dudak okuma yoluyla iletişim kuramadığını söyledi.

ForumUSA'nın haberine göre bu sorunu çözmek adına Lawrence, ağız üzerinde şeffaf bir pencere olan maskeler üretmeye başladı. Facebook hesabından maskeleri tanıtan öğrenci, “Pendemiden hemen önce işitme kaybı olan kişilerin dudak okuyabilmesi ve konuşmaları takip edebilmesi için doktorlarının ağzını görebilmelerine yardımcı olacak maskeler yapılmıştı. Maske kıtlığı nedeniyle herkes kendi maskesini yapmaya başladı. Ben de şöyle düşündüm: Neden herkes için yapmayayım?” dedi.

Lawrence’ın bu paylaşımını görenler ise, “Buna bayıldım! İşitme güçlüğü çekiyorum ve profesyonellerin bu tür maskeleri kullanması benim için çok faydalı olur” diyerek öğrencinin emeğine destek verdi.

Genç kızın bu girişimi oldukça takdir topladı.

Üniversite öğrencisinden işitme engelliler için maske! ile ilgili etiketler Koronavirüs maske kovid-19 kentucky işitme engelli
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.