Üniversite kayıtları ne zaman yapılacak? Üniversite elektronik kayıt

Üniversite kayıtları ne zaman yapılacak? Öğrencilerin büyük bir heyecanla bekledikleri YKS tercih sonuçları açıklandı. Öğrenciler tercih sonuçlarını öğrendikten sonra YKS tercih sonuçları açıklanınca öğrenciler üniversite kayıtlarının ne zaman yapılacağını araştırıyor. Peki Üniversite kayıtları ne zaman yapılacak?

Üniversite kayıtları ne zaman yapılacak? Adayların merakla beklediği YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sonuçları açıklandı. Üniversiteyi kazanan adayları ise şimdi kayıt zamanını araştırmaya başladılar. Peki Üniversite kayıtları ne zaman yapılacak?

KAYITLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2019 tarihlerinde yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için gereken belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunlu olacak.


ÖSYM YKS tercih sonuçları duyurusunu şu şekilde yaptı;

"2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2019-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden 06 Ağustos 2019 tarihinde saat 12.00'den itibaren öğrenebileceklerdir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılabilecektir. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır."

Üniversite kayıtları ne zaman yapılacak? Üniversite elektronik kayıt ile ilgili etiketler YKS üniversite
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.