Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak? Elektronik kayıt nedir? Nasıl yapılır?

Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak sorusunun yanıtı merak ediliyor. Üniversite tercih işlemleri 6-14 Ağustos tarihleri arasında tamamlandı. YKS puanı ve başarı sıralamasının baz alındığı tercihler sonucunda öğrenciler, istedikleri bölüme yerleşecekler. Peki elektronik kayıt nedir? İşte detaylar...

Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak sorusunun yanıtı öğrenciler tarafından internette araştırılmaya devam ediyor. Tercih işlemlerinden sonra üniversite kayıtları için hazırlıklar başladı. Üniversite kayıt tarihleri her yıl ÖSYM tarafından bildiriliyor. Peki elektronik kayıt nedir? İşte detaylar...


ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Üniversite kayıtları için ÖSYM tarafından henüz tarih bildirilmedi. Geçtiğimiz yıl üniversite kayıt işlemleri ağustos ayının son haftalarında başlamıştı. YKS tercihleri 6-14 Ağustos tarihleri arasında tamamlandı. Tercih sonuçları açıklandığı gibi üniversite kayıtlarının da başlayacağı ön görülüyor.

Kayıt tarihleri ile ilgili net bir bilgi verildiğinde haberimizin içerisine eklenecektir.

YKS TERCİH VE KONTENJAN KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ!

Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak? Elektronik kayıt nedir? Nasıl yapılır?

ELEKTRONİK KAYIT NEDİR?


Elektronik kayıt veya bir diğer ismiyle e-kayıt, bir üniversite programına yerleşen öğrencilerin e-devlet sistemi üzerinden ön kaydını yaptırması anlamına geliyor.

Üniversite adayları e-devlet sistemine T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapıp kayıt işlemlerini tamamlayabilirler.

Bu yıl korona virüsü salgınından dolayı elektronik kayıt daha fazla önem kazandı. Üniversite kayıt tarihleri belirlendiğinde e-kayıt için de ÖSYM tarih aralığı verecektir.

E DEVLET GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!

Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak? Elektronik kayıt nedir? Nasıl yapılır? - Resim : 2

ELEKTRONİK KAYIT (E-KAYIT) NASIL YAPILIR?

Öğrenciler E-Devlet platformundaki “turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit” sayfasına E-devlet şifreleri ile giriş yapıp üniversiteye e-kayıt yapabiliyor.

Öncelikle e-Devlet’e TC Kimlik Numarası ve Şifre ile giriş yapın
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın e-devlet kapısı üzerinden sunduğu birçok hizmetin yer aldığı sayfada yer alan “Üniversite E-Kayıt” (https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit) sekmesine tıklayın
Bu aşamada ekrana elektronik olarak kayıt yaptırabileceğiniz tüm üniversiteler gelecek
2020-YKS yerleştirme sonuçlarına göre kazandığınız okulu seçin
Bu aşamada tüm devlet ve vakıf üniversitelerine e-kayıt yapabiliyorsunuz. (Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi hariç)
Kazandığınız okulu ve bölümü girdikten sonra “Devam Et” butonuna tıklayın
Karşınıza çıkan ekranda sizden istenen tüm bilgileri doldurun,
Sayfadaki tüm uyarıları bilgilendirmeleri okuduğunuzdan emin olun, aşağıda bulunan alanlara EVET yazın,
Başvur butonuna tıklayarak işlemi sonlandırın,
Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra elektronik belgenizi indirmek için Dosyayı İndir seçeneğine tıklayın.

Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak? Elektronik kayıt nedir? Nasıl yapılır? ile ilgili etiketler ÖSYM YKS üniversite kayıtları
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.