Üniversite kayıtları nasıl yapılır? 2020 Gerekli belgeler ve evraklar nelerdir?

Üniversite kayıtları nasıl yapılır? 2020 Gerekli belgeler ve evraklar nelerdir? Milyonlarca öğrencinin beklediği YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından başlıyacak olan üniversite kayıtları için 2020 yılında gereken belgeler ve evrakları sizler için araştırdık.

Üniversite kayıtları nasıl yapılır? 2020 Gerekli belgeler ve evraklar nelerdir? 2020 yılında üniversite tercihini yapıp yerleşenlerin heyecanı dorukta. ÖSYM'nin YKS tercih sonuçlarının açıklaması bir sonraki adım kayıt işlemleri gündem oldu. kazanan adayların kayıt işlemleri 31 Ağustos-4 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 29 Ağustos-2 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Peki üniversite kayıtları için gerekli belgeler ve evraklar nelerdir? 2020 Üniversite kayıtları nasıl yapılır?

İşte, 2020 üniversite kayıt belgeleri ve evrakları listesi;

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri YKS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinde görülebilecek.

Üniversite kayıtları nasıl yapılır? 2020 Gerekli belgeler ve evraklar nelerdir?

Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekiyor. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecek.

Üniversite kayıtları için öğrencilerden belirli belgeleri hazırlayıp teslim etmeleri beklenecek.

İşte, o belgelerin listesi;

a) Adayların kayıt için bizzat başvurmaları (elektronik kayıt hariç) gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.

b) Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez.

Üniversite kayıtları için gerekli belgeler ve evraklar nelerdir? 2020 Üniversite kayıtları nasıl yapılır?
c) Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.

d) Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.

e) Yükseköğretim kurumları, kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilir.

f) Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.

Üniversite kayıtları nasıl yapılır? 2020 Gerekli belgeler ve evraklar nelerdir? ile ilgili etiketler 2020 Üniversite kayıt kayıt belgeleri gerekli evraklar nelerdir nasıl başvuru yapılır
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.