Ünal Aysal'ın şirketi iflas etti

Galatasaray eski Başkanı Ünal Aysal'ın şirketi Unit'in yüzde 60 payla ortak olduğu Yeni Elektrik Üretim A.Ş. iflas etti.

Galatasaray eski başkanı Ünal Aysal'ın şirketi 405 milyon TL borçla iflas etti. Yeni Elektrik’in Gebze’de 850 megavatlık elektrik üretim santrali bulunuyor. Unit – Ansaldo ortaklığında Galatasaray Eski Başkanı Ünal Aysal’ın şirketi Unit’in payı ise yüzde 60. Şirket hissedarlarının bankalara 405 Milyon borçlu olduğu açıklandı.

Patronlardünyası'nın haberine göre: Gebze Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen dava sonucunda Yeni elektrik Üretim Anonim Şirketi'nin 20.02.2020 günü saat 15.49 itibariyle İİK'nın 179. maddesi gereğince iflasına karar verildi.

Ünal Aysal'ın şirketi iflas etti

2007 YILINDA KURULDU

Bir Unit Investment NV ve Ansaldo Energia ortak girişimi olan Yeni Elektrik Üretim A.Ş 2007 yılında kuruldu. Kuruluş amacı doğrultusunda, EPDK'ya Üretim Lisansı almak üzere başvuru yapan Yeni Elektrik Üretim A.Ş 2008 yılında üretim lisansını almış ve Kocaeli – Dilovası İMES OSB içerisinde üretim tesisi kurmaya hak kazandı.

İSTANBUL’A ELEKTRİK SAĞLIYOR

İnşaatı 2011 yılında başlayan 865 MWe kurulu güçteki Doğalgaz Kombine Çevrim Santralinin inşaatı Aralık 2013 yılında tamamlanmış ve Enerji bakanlığı tarafından geçici kabulu yapılarak elektrik üretimine başladı.

Bulunduğu konum itibari ile bir çok endüstriyel tesis için atardamar niteliği taşıyan Yeni Elektrik 865 MWe DGKÇS ulusal şebeke ve İstanbul metropolü başta olmak üzere civarındaki yoğun yerleşim bölgelerine ve endüstriyel tesislere elektrik sağlıyor.

Ünal Aysal'ın şirketi iflas etti ile ilgili etiketler Galatasaray mahkeme iflas Şirket Ünal Aysal
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.