Ünal Aysal'ın cevabı Fenerbahçe'yi sarstı! "Cambaza bak hamlesi..."

Galatasaray'ın eski başkanı Ünal Aysal'dan çarpıcı açıklama! Aysal, Fenerbahçe'nin 1959 öncesi şampiyonluk başvurusu ile ilgili "Herkes, bunun üst üste gelen başarısızlıkları unutturmak amacı ile bir gündem değiştirme 'Cambaza bak hamlesi' olduğunu anlar." ifadelerini kullandı.

Galatasaray eski başkanı Ünal Aysal'dan 1959 öncesi şampiyonluk açıklaması! Fenerbahçe'ye cevabı gündeme oturdu.

Ligi ikiye bölen başvuru ile ilgili bir gelişme daha. Galatasaray eski başkanı Ünal Aysal konuştu. Sarı-lacivertli ekibin 1959 öncesi şampiyonluklar için TFF'ye başvurusu ile polemikler de başlamıştı. Bu başvurunun Fenerbahçe'de yaşanan kötü gidişatın ardından gelmesini "gündem değiştirme hamlesi" olarak yorumlayan Ünal Aysal, "Herkes, bunun üst üste gelen başarısızlıkları unutturmak amacı ile bir gündem değiştirme 'Cambaza bak hamlesi' olduğunu anlar." ifadelerini kullandı.

ÜNAL AYSAL'IN FENERBAHÇE VE 1959 ÖNCESİ ŞAMPİYONLUKLAR İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARI

"İFLAS EDEN TÜCCAR ESKİ DEFTERİ KARIŞTIRIR"

"Fenerbahçe'nin bu başvurusu bana 'İflas eden tüccar eski defteri karıştırır' atasözünü hatırlatıyor. Bu konuda Fenerbahçeli dostlarımızın ortaya böyle bir öneri getirirken ciddi olduklarını da zannetmiyorum. Zira kendilerini çaresiz göstermeye çalışmaları için hiçbir mantıklı gerekçe göremiyorum."

'CAMBAZA BAK HAMLESİ'

"Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzon olarak hepimiz geçmişimizle gurur duyuyoruz. Ama bu bizlerin modern futbolun hedeflerinden vazgeçip geçmişe dönmemizi gerektirmez. O dönemin futbolu ile bugünkü futbolun kurumları ve kuralları artık çok farklı. Böyle bir iddia bana pek masum ve inandırıcı gelmiyor. O zaman herkes, bunun üst üste gelen başarısızlıkları unutturmak amacı ile bir gündem değiştirme 'Cambaza bak hamlesi' olduğunu anlar."

"NE DEĞİŞTİREBİLİRİZ, NE DE REDDEDEBİLİRİZ..."

"Tarihte yaşanılanları hiçbirimiz ne değiştirebiliriz ne de reddedebiliriz. Burada bir sorunumuz yok. Burada sorun tarihsel olayların değiştirilmesi ile ilgili değil. Modern futbolun kurumsal yapısının yeniden kurgulanarak yeni kriterler ve kurallar bazında şampiyonlukların düzenlenmesidir. Özetle, elma ile armudun aynı 'meyve' sayılarak beraber tartılması hiç de mantıklı sayılamaz."

GELEBİLECEK OLUMLU CEVABI DEĞERLENDİRDİ!

"Fenerbahçe Kulübü ülkemizin en büyük spor kulüplerinden biri. Tüm takım taraftarlarının artık yönetimlerinden bekledikleri sanal istatistikler değil, gerçek, güncel ve ülke dışına taşabilecek başarılar."

"TFF'nin bu müracaata vereceği olumlu cevap Türkiye'de zaten gittikçe kurumsal çatısı çatırdayan, tarafsız ve modern futbol yapısının iyice geçmişin vesayeti altında enerjisini kaybedip çökmesine sebep olabilir. Bir sporsever olarak hâlâ aklı selimin TFF gibi kurumlarda devam ettiğine inanmak isteyenlerdenim."

(AKŞAM)

 

 

Ünal Aysal'ın cevabı Fenerbahçe'yi sarstı! "Cambaza bak hamlesi..." ile ilgili etiketler Galatasaray fenebahçe Ünal Aysal 1959 öncesi şampiyonluklar
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.