Umreden ilk dönenler neden karantinaya alınmadı?

İlahiyatçı ve aynı zamanda VIP umre hizmeti sunan bir firmanın sahibi olan Dr. Erkan Aydın, umreye giden ve dönenlerle ilgili kamuoyunda dolaşan spekülasyonlara yanıt verdi. Türkiye'nin 27 Şubat'tan itibaren umreye gidişleri durdurduğunu, Suudi Arabistan'da ise o tarihte herhangi bir vaka bulunmadığını söyledi. 27 Şubat sonrası gelenlerin karantina süresinin dolduğunu belirten Aydın, S. Arabistan'da vakaların artması üzerine topluca getirilenlerin ise karantinaya alındığını ifade etti!

Türkiye'de koronavirüs vakalarının sayısının artması ile ilgili olarak kamuoyunda umrecileri hedef alan spekülatif iddialar dolaşıyor. 

Umreden ilk dönemlerde dönenlerin karantinaya alınmadığı ve onların da salgını yaydığına ilişkin iddialara, Habertürk'te Didem Arslan Yılmaz'ın hazırlayıp sunduğu Türkiye'nin Nabzı programına telefonla bağlanan İlahiyatçı Dr. Erkan Aydın yanıt verdi. 

Aynı zamanda VIP umre hizmeti veren bir firmanın sahibi de olan Aydın, Türkiye'nin daha Suudi Arabistan'da vaka görülmeden önce 27 Şubat'ta umre seferlerini durdurduğunu açıkladı.

Suudi Arabistan'da ilk vakanın ise mart ayı başında ülkenin doğusunda Kuveyt sınırında görülüp izole edildiğini belirten Aydın, o tarihte umrecilerin bulunduğu Mekke ve Medine'de herhangi bir vaka bulunmadığının altını çizdi. O tarihte başta İtalya olmak üzere Avrupa'dan herhangi bir ülkeden gelenlere uygulanan tüm prosedürün umreden dönüşe geçenlere de uygulandığını vurgulayan Dr. Erkan Aydın, Türkiye'den boş olarak giden uçaklarda 1 ya da 2 doktor ile 2 ile 4 sağlık personelinin bulunduğunu, dönüş yolunda ise umrecilerin bu ekipler tarafından taramadan geçirildiği, ateşlerinin ölçüldüğü, şüphelenilenlerin ise karantinaya alındığını söyledi. 

Umreden ilk dönenler neden karantinaya alınmadı?

Yine bu tarihlerde umrede bulunanların isim ve adreslerinin olduğu listelerin hem Diyanet hem de firmalardan alınarak Sağlık Bakanlığı'na verildiğini anlatan Aydın, Suudi Arabistan'da vakaların artması üzerine ise tüm hacıların bir anda getirilmesine karar verildiğini söyledi. 

Yaklaşık 10 bin umrecinin uçaklarla biranda getirilmesi nedeniyle oluşan kalabalık ortamın oluşturduğu risk ve S. Arabistanda vakaların sayısının artması gözönüne alınarak topluca karantinaya alındığını ifade eden Dr. Aydın, 27 Şubattan sonra peyderpey gelenlerin ise karantina sürelerinin dolduğunu ve aralarında durumu pozitif çıkan kimsenin bulunmadığını belirtti. 

Umreden ilk dönenler neden karantinaya alınmadı? ile ilgili etiketler Suudi Arabistan Umre Koronavirüs uçak Mekke Karantina doktor medine kuveyt kontrol sağlık personeli
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.