Umre ziyaretleri ertelendi mi 2020? Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan açıklama geldi!

Umre ziyaretleri ertelendi mi 2020? Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının Türkiye'de de görülmesi ve vaka sayısının 47'ye çıkması ile tedbirler ve sağlık önemleri alınmaya devam ediyor. Birçok kişi Umre ziyaretlerine gidip gidemeyeceğini merakla araştırıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan açıklama geldi. Peki, Umre ziyaretleri ertelendi mi 2020? Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan açıklama geldi! Detaylar haberimizde...

Umre ziyaretleri ertelendi mi 2020Diyanet İşleri Başkanlığı, Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve yayılmakta olan koronavirüsün ülkemizde yayılmasına engel olmak, hastalıktan korunmak amacıyla süreç içerisinde alınan tedbirleri kamuoyu ile paylaştı. Birçok kişi Umre ziyaretlerinin ertelenip ertelenmediğini merakla arama motorlarından araştırmaya devam ediyor. Peki, Umre ziyaretleri ertelendi mi 2020? Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan açıklama geldi! Detaylar haberimizde...

Umre ziyaretleri ertelendi mi? ile ilgili görsel sonucu

UMRE ZİYARETLERİ ERTELENDİ Mİ?

Diyanet İşleri Başkanlığı, Suudi Arabistan’ın umre ziyaretlerini geçici olarak askıya alması üzerine Türk umrecilerle ilgili açıklama yaptı.Diyanet İşleri Başkanlığı, dünya genelinde görülen yeni corona virüsü ülkemizde yayılmasına engel olmak, hastalıktan korunmak ve etkilerini en aza indirmek amacıyla süreç içerisinde alınan tedbirleri kamuoyu ile paylaştı.

- 27 Şubat 2020 Perşembe günü itibariyle ülkemizden umre çıkışları durdurulmuş, bu tarihten sonra umre amaçlı seyahate izin verilmemiştir.

- Mezkûr tarihten önce umre ziyareti için Suudi Arabistan’da bulunan vatandaşlarımızın yurda dönüşlerine yönelik uyarı ve yönlendirmeler yapılmış, talepte bulunanların dönüş tarihleri öne çekilmiştir.

- 20-30 günlük turlarla Suudi Arabistan’da bulunan ve dönüşü daha ileriki tarihlerde planlanan vatandaşlarımızın daha fazla kalmasına müsaade edilmeyerek dönüşleri erkene alınmıştır.

- Süreç içerisinde umrede bulunan vatandaşlarımıza, Sağlık Bakanlığımızca ön görülen korunma tedbirlerine yönelik doktorlarımız ve görevlilerimiz tarafından bilgilendirmeler yapılmış, broşür ve afişler hazırlanarak dağıtılmıştır.

- Umre dönüşü esnasında yolcularımız, Sağlık Bakanlığımızca Suudi Arabistan’a gönderilen doktorlar ve sağlık personeli eşliğinde titizlikle kontrolden geçirilmiş, evlerinden 14 gün çıkmamaları ve misafir kabul etmemeleri hususunda bilgilendirilmiştir.

- Sağlık Bakanlığımız tarafından dün geceden itibaren umreden dönen tüm yolcular tedbir amaçlı Ankara ve Konya’daki Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait öğrenci yurtlarında karantina mantığı ile ayrı odalara yerleştirilmeye başlanmıştır. Şüpheli bulunanlar ise hastaneye kaldırılarak testleri yapılmaktadır.

Kur’an kursları 16-29 Mart 2020 tarihleri arasında iki hafta süreyle tatil edilecek. Bu süre zarfında öğreticilerin gözetiminde tüm kurs ve pansiyonlarımızın detaylı temizliği yapılacak. Yatılı kurslarda kalan ve yurt dışından gelen öğrencilerin konaklamaya devam etmeleri konusunda müftülükler gerekli önlemleri alacak. Ayrıca hafızlık eğitimine devam eden öğrenciler, eğitim düzenini bozmamak adına Kur’an kursu öğreticilerine sosyal medya ve iletişim araçlarıyla ezber vermeleri sağlanacak.”

 

 

Umre ziyaretleri ertelendi mi 2020? Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan açıklama geldi! ile ilgili etiketler Umre 2020 salgın hastalık Virüs umre ziyaret hacı hac 2020
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.