Ümraniye Belediyesi'nden, Bulgaristan'a cami!

Ümraniye Belediyesi tarafından Bulgaristan’ın Eskicumayeri’ne bağlı Cevizlikalfaköy’de yapılan Cami, İmam Evi, Kur’an Kursu, Gasilhane, WC ve Şadırvanın açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi.

Bulgaristan’da bulunan Eskicumayeri’ne bağlı Cevizlikalfaköy, eski bir Müslüman-Türk kasabasıydı. Tarihte bölgede bulunan camilerin çoğuna dair sadece müzede bulunan fotoğraflar kalmıştı. Kardeş şehirlerine ve ihtiyacı olan bölgelere her zaman destek veren Ümraniye Belediyesi, bu bölgeye bir Cami, İmam Evi, Kur’an Kursu, Gasilhane, WC ve Şadırvan yapımı adına çalışmalara başlamıştı. Temel atma ve inşaat sürecinde de Ümraniye Belediyesi, Cami, İmam Evi, Kur’an Kursu, Gasilhane, WC ve Şadırvanın yapımını yakından incelemiş ve Cevizlikalfaköy ve civar köylere hizmet edecek cami ve tesislerin en iyi şekilde yapılabilmesi için titizlikle çalışmıştı. Bu çalışmaların nihayetinde cami ve sosyal tesislerin yapımında sona gelindi. Ümraniye Belediyesi ve Sofya Müftülüğü’nün işbirliği ile yapımı tamamlanan Cami, İmam Evi, Kur’an Kursu, Gasilhane, WC ve Şadırvan açılışı görkemli gerçekleştirildi.

Cami, Kur’an kursu ve lojmanın açılış törenine Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a vekaleten Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir, Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can ve İstanbul Anadolu Yakası Zabıta Tedbir Müdürü Mehmet Akif Can katıldı.

Ümraniye Belediyesi'nden, Bulgaristan'a cami!

Açılışta bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir, Ümraniye Belediyesinin Balkanlar’daki çalışmalarından bahsederek, Müslümanların birlik ve beraberliğinin öneminden bahsetti. “Sizlere Ümraniye Belediye Başkanımız Hasan Can’ın selamlarını getirdim” diyen Mesut Özdemir, Cami, İmam Evi, Kur’an Kursu, Gasilhane, WC ve Şadırvanın hayırlı olması temennisinde bulunarak konuşmasını sonlandırdı.

Açılış programı hediyeleşme, Kurban Kesimi, dua ve protokolün kurdele kesmesinin ardından son buldu.

Bölgede yaşayan vatandaşlar, Cami, İmam Evi, Kur’an Kursu, Gasilhane, WC ve Şadırvanın büyük bir ihtiyacı karşıladığını söyleyerek Ümraniye Belediyesi ve Başkan Hasan Can’a teşekkürlerini ilettiler.

Ümraniye Belediyesi'nden, Bulgaristan'a cami! - Resim : 2

Öte yandan Ümraniye Belediyesi tarafından yaptırılan Sahrayı Kebir Caminin Sosyal Tesis açılışı Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Bosna Hersek Orta Kantonu Başbakanı Tahir Lendo’nun katılımlarıyla gerçekleşti. Ayrıca caminin çevre düzenlemesi de Ümraniye Belediyesi tarafından yapıldı.

Ümraniye Sahrayı Kebir Caminin Sosyal Tesisi’nin açılışına Başkan Hasan Can’ın yanı sıra; Bosna Hersek Orta Kantonu Başbakanı Tahir Lendo, Sağlık Bakanı Nikola Grubesiç, Maliye Bakanı Zoran Markovic, Eğitim Bakanı Katica Çerkez, Adalet Bakanı Jozo Budeş, Sanayi Bakanı Sedzad Milanovic, Orman, Su ve Tarım Bakanı Salkan Merdzanic, Fojnica Belediye Başkanı Sabahudin Klisura, Gornji Vakuf Belediye Başkanı Sead Çauseviç, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, Ümraniye Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Hüseyin Erdoğdu, Ümraniye Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Ahmet Olkun, AK Parti Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, Ümraniye Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Ümraniye İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, muhtarlar, mahalle başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ümraniye Belediyesi'nden, Bulgaristan'a cami! - Resim : 3

Sahrayı Kebir Camii Koruma ve Yaşatma Dernek Başkanı Hüseyin Aslandoğan ve İnkilap Mahalle Muhtarı Mahir Su, ilçedeki tüm mahallelere olduğu gibi kendi mahallelerine de yapılan hizmetlerden ve katkılardan dolayı teşekkür etti.

Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükkapdan, “Rabbim kıldığımız Cuma namazımızı kabul eylesin. Tesisimiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu yaptığı konuşmada Bosnalı misafirlere hoş geldiniz diyerek, caminin sosyal tesisinin Ümraniye Belediyesi tarafından yeniden yaptırıldığının altını çizdi ve Belediye Başkanı Hasan Can ile ekibine teşekkür etti. Eminmollaoğlu, 24 Haziran seçimlerinin ülke, vatan ve millet için hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak konuşmasını noktaladı.

Ümraniye Belediyesi'nden, Bulgaristan'a cami! - Resim : 4

Programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Bosna Hersek Orta Kantonu Başbakanı Tahir Lendo, Bakanlar ve Belediye Başkanlarımıza hoş geldiniz diyorum. Bosnalılar tarih boyunca bizim dostumuz ve kardeşimiz olmuştur” dedi. Bosna Hersek’ten gelen heyetin Ümraniye Belediyesi tarafından ağırlandığını ve İstanbul’un çeşitli yerlerini gezdiğini söyleyen Başkan Hasan Can, Cumartesi günü heyetin İstanbul’dan ayrılacağını belirtti. “Haziran ayında iki bayramı bir arada yaşayalım” diyen Başkan Hasan Can, “İnşallah, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı seçimlerde başkan yapalım. 15 yılda Türkiye’yi dört kat büyüten Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük Türkiye’yi kurma noktasındaki gayretleri için bizlerde elimizden geleni yapacağız. Şimdiden ramazanımız mübarek olsun” diyerek konuşmasını bitirdi.

Protokol konuşmalarının ardından Sahrayı Kebir Caminin Sosyal Tesisi ve çevre düzenlemesi dualarla açıldı.

 

Ümraniye Belediyesi'nden, Bulgaristan'a cami! ile ilgili etiketler Bulgaristan cami ümraniye belediyesi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.