Ümit Uygun Aleyna Çakır dosyasının şüphelisi oldu!

Müge Anlı ile Tatlı Sert programında Aleyna Çakır’dan alınan doku örneği Ümitvan Uygun'a ait çıkması ne demek olduğu konuşuldu. Aleyna Çakır’ın tırnağın arasında çıkan sperm ve deri örnekleri Ümit Uygun’a ait olduğu yapılan testler sonucu aylar sonra açıklandı. DNA sonuçları Ümit Uygun’ ait olduğu ortaya çıkmıştır.

Aleyna Çakır’ın tırnağındaki DNA sonucu çıktı. Ankara’da Aleyna takma ismi ile bilinen genç kız evinde ölü bulunmuştu. İntihar süsü verilen cinayette Aleyna Çakır’ın ailesi sevgilisi Ümit Uygun’dan şüphelenmekteydi.

Yapılan otopsi de Aleyna Çakır’ın tırnaklarından çıkan sperm ve deri örnekleri teste gönderilmişti. Bu süreçte Aleyna Çakır davasına ilişkin olarak tutuklanmayan sevgili Ümit Uygun, uyuşturucu kullandığı ve teşvikte bulunduğu için tutuklanmıştı.

Aleyna Çakır’ın tırnağındaki DNA sonucu anlamı ne demek?

Aleyna Çakır’ın tırnaklarından alınan örneklerin Ümit Uygun’a ait olduğu ortaya çıkmıştır. Bunca süredir kendisinin öldürmediğini iddia eden Ümit Uygun, test sonuçlarının ardından ne olacağı merak ediliyor. Müge Anlı'nın programında araştırılan Aleyna Çakır'ın ölümü ile ilgili Avukat Umur Yıldırım "Olay Ümt'in anlattığı gibi olmadı" dedi. Tüm tırnaklarında bulunan doku ve genital bölgesinde bulunan DNA örneklerinin hepsi Ümit Uygun'a ait olması davayı nasıl etkileyecek merak ediliyor. Şevki Sözen bu dokunun ciddi temas sonucu orda kaldığının tırnak derisinin en derin bölgesinden alındığı açıkladı. Böyle bir dokunun boğuşma yolu ile kalabileceğini açıkladı. Bu DNA örneklerinin karşılaştırılması sonucu Ümit Uygun artık Aleyna Çakır dosyasının şüphelisi olarak yargılanacak.

Aleyna Çakır’ın tırnağındaki DNA sonucu çıktı!

Aleyna Çakır Nasıl Ölmüştü?

Aleyna Çakır adını kullanan Sema Esen bundan yaklaşık 6 ay önce evinde asılı olarak ölü bulunmuştu. 

Sevgilisi olan Ümitcan Uygun, 3 Haziran 2020'de Ankara'nın Keçiören ilçesi Yükseltepe Mahallesi'nde yaşayan ve "Aleyna Çakır" takma adını kullanan kız arkadaşı Sema Esen'in evine gitmiş, kapıyı açmaması üzerine çilingirle kapısını açtırdığı daireye girdiğinde Çakır'ın cansız bedeniyle karşılaşmıştı.

Genç kızın ölümünün ortaya çıkmasının ardından olayın cinayet mi yoksa intihar mı olduğunun belirlenmesi için ceset Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, savcılık da olaya ilişkin soruşturma başlatmıştı.

Bu arada sosyal medyada erkek arkadaşının darbetmesi sonucu öldüğü iddiasına ilişkin Çakır'a ait bazı görüntülerin paylaşılması üzerine yapılan incelemede ise o videonun olaydan 1,5 ay önce çekildiği tespit edilmişti.

Darp olayına ilişkin Uygun hakkında "Konut dokunulmazlığının ihlali, kasten yaralama, tehdit ve hakaret" suçlarından işlem tahsis edilmişti. Mahkeme, Uygun'u 30 gün süreyle 6284 sayılı kanun kapsamında şiddet mağdurunun konutuna, okuluna, iş yerine yaklaşmama tedbirleri uygulayarak serbest bırakma kararı vermişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 6 Haziran 2020'de yaptığı açıklamada, Esen'in, erkek arkadaşı tarafından darbedilmesine ilişkin sosyal medyadan yayımlanan görüntülerin ölümüyle ilgisinin bulunmadığını duyurmuştu.

Ümit Uygun Aleyna Çakır dosyasının şüphelisi oldu! ile ilgili etiketler Müge Anlı aleyna çakır DNA sonucu ne çıktı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.