Ümit Özdağ'ın, Ordu Valiliği'nin 9 milyon TL'yi Suriyelilere dağıttığı yalanına açıklama geldi!

Ordu Valiliği, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın sosyal medya paylaşımındaki "Ordu valiliği Ordu halkı için harcaması gereken 8 milyon TL’yi Suriye’ye aktardı" iddiasına yanıt verdi..

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ve iddialarına bir yenisini ekledi. Her seferinde skandal iddialarla hükümeti ve devlet kurumlarını hedef alan Özdağ, bu kez de İçişleri Bakanlığı ve Ordu Valiliği'ni karalamaya çalıştı.

ÖZDAĞ'DAN "SURİYE" İDDİASI

Özdağ, "Valiliklere yazı yollanarak il bütçelerinden bu evler için kaynak aktarmaları istendi. Ordu valiliği Ordu halkı için harcaması gereken 8 milyon TL'yi Suriye'ye aktardı. Seçimden önce bazı Suriyelileri şov amaçlı İdlib'e yollayıp orada besleyecekler." iddiasını öne sürdü.

VALİLİK ANINDA YANIT VERDİ

Bu açıklamalara Ordu Valiliği'nden yanıt gecikmedi ve Valilik Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın sosyal medya paylaşımındaki iddialarını yalanladı.

Ümit Özdağ'ın, Ordu Valiliği'nin 9 milyon TL'yi Suriyelilere dağıttığı yalanına açıklama geldi!

"PROVOKASYON AMAÇLI"

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Ümit Özdağ bugün, 'Valiliklere yazı yollanarak il bütçelerinden bu evler için kaynak aktarmaları istendi. Ordu Valiliği Ordu halkı için harcaması gereken 8 milyon lirayı Suriye'ye aktardı.' yalanını ortaya atmıştır. Bu iddia tamamıyla gerçek dışı ve provokasyon amaçlıdır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Valiliğimizden gönderilen ne bir ödenek ne de il bütçesinden yapılan bir harcama söz konusudur. Hayırsever vatandaşların STK'lara yaptığı bağışlarla gerçekleşen projeye, ilimizdeki STK'lar ve hayırsever iş insanlarımız 2020 yılında 35 briket ev yapımı için toplam 210 bin lira bağış ile katkıda bulunmuştur."

Ümit Özdağ'ın, Ordu Valiliği'nin 9 milyon TL'yi Suriyelilere dağıttığı yalanına açıklama geldi! - Resim : 2
.

Ümit Özdağ'ın, Ordu Valiliği'nin 9 milyon TL'yi Suriyelilere dağıttığı yalanına açıklama geldi! ile ilgili etiketler Ordu Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ valilik yalan iddia
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.