Ümit Özdağ'dan Fenerbahçelileri kızdıran paylaşım: Sert tepki geldi

Sığınmacılar konusunda yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ bu sefer de Fenerbahçelileri kızdırdı. Özdağ'ın, sosyal medyadan paylaştığı videoya sarı lacivertlilerden sert tepki geldi. Özdağ, sonrasında ise Fenerbahçe'ye yanıt verdi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın sosyal medyadan paylaştığı bir video büyük tepki çekti. Özdağ'ın paylaştığı animasyonda Fenerbahçeli yöneticiler takımdan göndermek istedikleri Gustavo için Ümit Özdağ'dan yardım istiyor. Özdağ da Brezilyalı oyuncuyu mancınık ile ülkesine göndereceğini söylüyor.

FENERBAHÇE'DEN SERT TEPKİ GELDİ

Ümit Özdağ'ın paylaşımına Fenerbahçeli taraftarlar sert tepki gösterdi. Sosyal medyadan gelen tepkiler sonrası Fenerbahçe yönetimi de açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Fenerbahçe'nin siyaset üstü bir kurum olduğunun altı çizilerek, "Bu gerçekten hareketle Sayın Özdağ’dan, futbolcumuza ve kulübümüze yapılan bu yaklaşımdan geri adım atılmasını beklediğimizi vurguluyor; kulübümüzün hiçbir siyasi gündeme dâhil edilmemesini rica ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

Fenerbahçe'den yapılan açıklama şöyle:

"Zafer Partisi Genel Başkanı Sayın Ümit Özdağ’ın resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşım üzerine açıklamamızdır;

Ülkemizin siyasi çerçevedeki gündemlerinden biri olan mülteciler konusuna dair yapılan ilgili paylaşımda; Kulübümüzün ve sözleşmesi devam eden, üç yıldır formamıza saygıyla, sorumlulukla hizmet eden, takımımızın kaptanlığını yapmış bir futbolcusunun adının kullanılması, ima edilmesi kabul edilemezdir.

Daha önce pek çok kez vurguladığımız bir gerçeği bir kez daha en açık haliyle dile getirmek istiyoruz ki; Fenerbahçe Spor Kulübü siyaset üstü bir konumdadır. Zorla içine çekilmediği sürece hiçbir siyasi sürecin, konunun ve gündemin bir parçası olmamıştır ve olmayacaktır.

Bu gerçekten hareketle Sayın Özdağ’dan, futbolcumuza ve kulübümüze yapılan bu yaklaşımdan geri adım atılmasını beklediğimizi vurguluyor; kulübümüzün hiçbir siyasi gündeme dâhil edilmemesini rica ediyoruz."

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN YANIT GELDİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya paylaşımına Fenerbahçe'nin verdiği yanıt sonrası yeni bir açıklama yaptı. Özdağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, söz konusu videoda futbolcu ile ilgili bir ifadenin olmadığını savunarak şunları söyledi:

"Fenerbahçe alıntıladığım, 2 gün önce yayınlanan bu KOMİK animasyon İle ilgili açıklama yapmış. Doğrusu şaşırdım.Burada önemli olan Türk halkının sığınmacıları “Gönderme” konusunda kime güven duyduğudur.Benim açıklamamda futbol/futbolcu ile ilgili tek ifade yok.Gülümseyi unutmayın"

Ümit Özdağ'dan Fenerbahçelileri kızdıran paylaşım: Sert tepki geldi ile ilgili etiketler Ümit Özdağ video Fenerbahçe gustavo
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.