Ümit Özdağ için harekete geçildi

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, katıldığı canlı yayında partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yu FETÖ'cülükle suçladı. Bu suçlamaların üzerine İstanbul'daki İYİ Parti ilçe başkanları, Özdağ'ın partiden ihracı ve disipline sevkine yönelik imza verdi.

CNN Türk'te Ahmet Hakan'a açıklamalarda bulunan Ümit Özdağ, "Buğra Kavuncu İYİ Parti'ye gelmeden önce Meral Akşener'i FETÖ'cü olabileceği konusunda uyardım" diyen Özdağ, "Meral Hanım, güvenlik konusunda devletin en önemli kişisiyle görüştüğünü ve Buğra Kavuncu hakkında olumsuz bir bilgi olmadığını bana söyledi. Ben de kendisine devlet elindeki her bilgiyi vermez dedim" ifadelerini kullandı.

Özdağ, İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ mensubu olduğu iddiasını, Enver Altaylı'nın yeğeni olması ile Kazakistan'da bulunduğu yıllarda, FETÖ suçlamasıyla kapatılan Kazakistan Türk İş Adamları Derneği (KATİAD)'nin kurucu ve yöneticisi olmasına dayandırdı.

İYİ PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI: 39 İLÇE BAŞKANI VE TEŞKİLATI KAVUNCU'NUN ARKASINDA

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı, 39 ilçe başkanı ve teşkilatının Kavuncu'nun arkasında olduğunu teyit etmek için İl Başkanlığı'na geldiği yönünde bir açıklama yaptı.

"Bahse konu olan iftiracı şahıs için bulunacağı suç duyurusuna eşlik edeceklerini belirtti" denilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"İstanbul'un 39 ilçe başkanı ve teşkilatı, İl Başkanımızın arkasında olduğunu teyit etmek için İl Başkanlığımıza gelmiş ve İl Başkanımızı desteklediklerini bildirmiş ve İl Başkanımızın, bahse konu olan iftiracı şahıs için bulunacağı suç duyurusuna eşlik edeceklerini de belirtmişlerdir. Ayrıca ilçe başkanlarımız, malum şahsın açıklamalarını kınayacak bir bildiri kaleme alacaklardır. Aksaray Milletvekilimiz Ayhan Erel, bu akşamki yayının ardından grup toplantısına katılmama kararından vazgeçerek yarınki grup toplantısına katılacağını İl Başkanımıza bildirmiştir. Antalya Milletvekilimiz Feridun Bahşi de olmak üzere Milletvekillerimiz ve Genel Başkan Yardımcılarımız, İl Başkanımıza destek olacaklarını bildirmiştir."

ÖZDAĞ'IN DANIŞMANI KAVAS'TAN İSTİFA KARARI

Öte yandan Özdağ'ın açıklamalarının ardından danışmanı Hüseyin Evren Kavas, istifa edeceğini açıkladı.

Kavas, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "İYİ Parti İstanbul Milletvekili Sayın Ümit Özdağ'ın danışmanlığından istifa etmiş bulunmaktayım. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in liderliğinde İYİ Parti'nin iktidarı için bir nefer olarak gayret etmeye devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

Ümit Özdağ için harekete geçildi

39 İLÇE BAŞKANINDAN GENEL MERKEZE DİLEKÇE

Bunun yanı sıra İl Başkanlığı'nda toplanan İYİ Parti İstanbul Teşkilatı, Özdağ hakkında genel merkeze dilekçe yolladı.

39 ilçe başkanının imzasını taşıyan dilekçede, "Tarafsız Bölge programına konuk olan İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın gerçek dışı beyan ve iftiralarını şiddetle kınıyoruz" denildi.

Ümit Özdağ için harekete geçildi - Resim : 2

Ümit Özdağ için harekete geçildi ile ilgili etiketler İYİ Parti FETÖ Ümit Özdağ Buğra Kavuncu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.