Ümit Kocasakal kimdir?

Ümit Kocasakal CHP Genel Başkanlığına aday oldu. Bu gelişmenin ardından CHP Genel Başkan adayı Ümit Kocasakal vatandaşlarımız tarafından merak ediliyor. Kocasakal yaptığı açıklamada, "Bu açıklamayı Mustafa Kemal'in askeri olarak yapıyorum" dedi. Canan Kaftancıoğlu'nu isim vermeden eleştiren Kocasakal "Üniter yapıyla sorunu olan Atatürk'ün partisinde siyaset yapamaz" dedi. Peki, Ümit Kocasakal kimdir? Kaç yaşında? Ne mezunu? CHP Genel Başkan adayı mı oldu? Detaylar haberimizde...

3-4 Şubat tarihinde yapılacak 36. olağan kurultayında kimlerin aday olacağı merak ediliyordu. İstanbul Barosu eski başkanı Ümit Kocasakal bugün yaptığı açıklamayla aday olduğunu açıkladı. Konuşmasında, "HDP güzellemesi yapanlar Atatürk'ün partisinde siyaset yapamaz" dedi. CHP'nin mevcut durumunu eleştiren Kocasakal, "Atatürk'e kefere diyen, "Mustafa Kemal'in askeriyiz" sözlerinden rahatsız olanlar, üniter yapıyla sorunu olanlar bu partide siyaset yapamaz dedi. Peki, Ümit Kocasakal kimdir? Kaç yaşında? Ne mezunu? CHP Genel Başkan adayı mı oldu? Detaylar haberimizde...

Amit_Kocasakal_kimdir_iAerik

“CHP KURUCU AYARLARINA GERİ DÖNECEK”

Sözlerine “Öncelikle yurdun dört bir yanından üşenmeyip buraya gelen tüm gönül dostlarına Atatürk ve cumhuriyet sevdalılarına teşekkür ediyorum” diye başlayan Kocasakal ” Oy vermeye tıpış tıpış değil koşa koşa heyecanla gidecek, kimliğine, kurucu değerlerine, fabrika ayarlarına geri dönen bir CHP ve bundan sonra da bu sloganı kullanacağım, Kurtuluş kuruluştadır” dedi.

Amit_Kocasakal_kimdir_2

CANAN KAFTANCIOĞLU'NU ELEŞTİRDİ

İsim vermeden CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na da yüklenen Kocasakal “Mustafa Kemal’in askerleriyiz sözünden rahatsız olanlar, üniter yapıyla sorunu olanlan Atatürk’ün partisinde siyaset yapamaz.” dedi.

AÇIKLAMAYI "MUSTAFA KEMAL'İN ASKERİ" OLARAK YAPTI

Kocasakal “Bu açıklamayı Mustafa Kemal’in bir askeri olarak yapıyorum” dedi ve CHP Genel Başkanlığına aday olduğunu resmen açıkladı.

İNCE VE ÖZKAN ARASINDA ADAYLIK POLEMİĞİ

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Habertürk TV'de Kübra Par'ın sorularını yanıtlamış ve İnce'nin adaylığı için "Muharrem Bey yaşadığımız sorunlar nedeniyle Genel Başkanımızı ziyaret etti, bundan 1.5 ay önce ve tek liste, ortak aday olarak kendisinin (Kemal Kılıçdaroğlu) çıkmasını görüştü." demişti.

İnce ise Özkan'ın açıklamalarına Twitter hesabından cevap vererek "Henüz Kurultay süreci devam ederken, illerimizin büyük çoğunluğunda İl kongrelerimiz yapılmamış ve kurultay delegelerimiz seçilmemişken benim kararımı açıklamak Tuncay Özkan’a mı düşer? Kendisi benim basın sözcüm değildir." açıklamasında bulunmuştu.

KİMLER ADAY OLACAK?

CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra adaylığını açıklayan diğer isim Ümit Kocasakal oldu. CHP Genel Başkanlığı için, Muharrem İnce'nin aday olup olmayacağına ilişkin olarak ise kendisinden bir açıklama yapılmadı.

Amit_Kocasakal_kimdir3

ÜMİT KOCASAKAL KİMDİR?

Ümit Kocasakal, 11 Mayıs 1966 tarihinde Köln'de dünyaya gelmiştir. Sinoplu bir baba ve Gümülcine göçmeni bir annenin çocuğu olan Kocasakal, ailesinin işçi olarak çalışmak için gittiği Almanya'nın Köln şehrinde doğdu. Çocukluğu ve gençliği Sarıyer Büyükdere'de geçti. 1986'da Galatasaray Lisesi'ni ve 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi.

Bir dönem avukatlık yapmasının ardından 1995 yılında Galatasaray Üniversitesi Ceza ve Ceza Usul Hukuku asistanı oldu. 2000 yılında "Karapara Aklama Suçu" konulu adlı bir tez yazarak doktor ve 2005'te de AB Ceza Hukukunun Esasları adlı bir çalışmayla da doçent oldu.

İstanbul Barosu seçimlerinde başkanlığa Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Doç. Dr. Ümit Kocasakal seçildi.

Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul Barosu Genel Kurulu kapsamında gerçekleştirilen seçimlerde, 26 bin 97 avukattan 19 bin 816'sı oy kullandı.

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubunun iki adayla katıldığı seçimlerde oy verme işleminin tamamlanmasının ardından sayıma geçildi.

Sonuçların salonda bulunan ekranlarda yansıtıldığı seçimlerde, Ümit Kocasakal 6 bin 80 oyla yeni Baro Başkanı oldu.

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'nun diğer adayı İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın ise 4 bin 520 oy alırken, Hukukun Üstünlüğü Platformu adayı Satılmış Şahin 4 bin 55, Çağdaş Avukatlar Grubu Adayı Kemal Aytaç 3 bin 247, Katılımcı Avukatlar Grubu Adayı Mustafa Kemal Güngör 1.236, Özgürlükçü Hukuk Platformu adayı Feyzi Çelik 678 oy aldı.

AKADEMİK HAYATI

Eğitim Geçmişi

2001 Yardımcı Doçent Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi İstanbul
2000 Doktora İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İstanbul
1996 Yüksek Lisans İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İstanbul
1990 Lisans İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi İstanbul
1985 Lise Galatasaray Lisesi İstanbul

Mesleki Geçmişi

2001- Yard.Doç.Dr. Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi İstanbul
2001- Fakülte Kurulu Üyesi Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi İstanbul
1995-2001 Araş.Gör. Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi İstanbul

Verdiği Dersler

Ekonomik Suçlar Bağlamında Kara Para Aklama ile Mücadele
Mukayeseli Hukukta ve Türk Hukukunda Terörle Mücadele

AKADEMİK YAYINLAR

Makale (Yayımlanmış eser)
# Ümit Kocasakal, 2000, Ticaret Odası Yayınları, İstanbul, 245, 4, s:67-81: Depreme Bağlı Yapı Hasarları Sonucu Meydana Gelen Ölüm ve Yaralanma hallerinde Yüklenicinin Ceza Sorumluluğu; İnşaatçıların Deprem Hasarlarından Doğan Sorumlulukları ile Hasarlı Binaları Onarma ve Güçlendirme Yolları

Makale (Yayımlanmış eser)
# Ü.Kocasakal, 2000, Milliyet Gazetesi: Karapara Demokrasiye Tehdit

Makale (Yayımlanmış eser)
# Ü.Kocasakal, 2000, Radikal Gazetesi: Soykırım ve Yasalar

Makale (Yayımlanmış eser)
# Ümit Kocasakal, 1999, Ocak-Şubat, Aktüel Hukuk Dergisi, s:26: Ölüm Orucunda Bulunan Tutuklu ve Hükümlülere Yapılabilecek Rıza Dışı Müdahalenin Hukuka Uygunluğu Sorunu

Makale (Yayımlanmış eser)
# Ümit Kocasakal, 1998, Galatasaray Üniversitesi Yayınları, 3, s:247-265: Yeni Fransız Ceza Kanununda Genel Hatlarıyla Cezalar Sistemi

Makale (Yayımlanmış eser)
# Ü.Kocasakal, 1997, Radikal Gazetesi: Suç Artışındaki Neden CMUK Değildir

Makale (Yayımlanmış eser)
# Ü.Kocasakal, 1997, 15, Nokta Dergisi, 37: Kadın ve Erkek Aynı Hükme Tabi Olmalıdır (Zina suçu ile ilgili görüşler)

Makale (Yayımlanmış eser)
# Ü.Kocasakal, 1997, Radikal Gazetesi: Tarikat, Şeyh, Nikah (TCK 237. madde kapsamında resmi nikah olmaksızın dini nikah yapma eyleminin irdelenmesi

Makale (Yayımlanmış eser)
# Ümit Kocasakal, 1996, Ocak, Karayollarında Denetimin Caydırıcılığı-Trafik Sempozyumu, Galatasaray Üniversitesi Yayınları, İstanbul, 4, s:87-96: Trafik Suçları ve Cezalar

Makale (Yayımlanmış eser)
# Ümit Kocasakal, 1996, Galatasaray Sosyal Bilimler Dergisi, s:3-33: Sanığın Korunması

Makale (Yayımlanmış eser)
# Çeviren; Ümit Kocasakal, 1996, Palazzo FRANCESCO, İstanbul Barosu Dergisi, İstanbul, 70, 10-11-12, s:818-829: Organize Suçluluğa Karşı İtalyan Mevzuatı

Makale (Yayımlanmış eser)
# Ümit Kocasakal, 1996, Cumhuriyet Gazetesi: Terörle Mücadele Yasasına Eklenen

Makale (Yayımlanmış eser)
# Ü.Kocasakal, 1996, Radikal Gazetesi: Yüksek Ceza Caydırıcı Olabilir

Makale (Yayımlanmış eser)
# Ü.Kocasakal, 1996, Cumhuriyet Gazetesi: Avrasya Feribotu Eylemcileri Yanlış Değerlendiriliyor

Yüksek Lisans Tezi
# Ümit Kocasakal, 1996, Yüksek Lisans Tezi, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü: Ceza Hukukunda İtiyad

Doktora Tezi
# Ümit Kocasakal, 2000, Doktora tezi, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, İstanbul: Karapara Aklama Suçu

Ümit Kocasakal kimdir? ile ilgili etiketler Ümit Kocasakal kimdir kaç yaşında ne mezunu
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.