UMED hukuki süreç başlatıyor

BBC Türkçe, Somaliland'da yaşandığı iddia ettiği ve kurgu olması büyük olasılık olan eşcinsellikle ilgili bir olay üzerinden İslam'ın değerlerini hedef aldı. Somaliland'da eşcinsel davranışları nedeniyle ailesinin ölüm tehditlerinden kaçtığını ileri sürdüğü kişinin gerçek ismi yerine "Muhammed" yazan BBC Türkçe'nin, onunla ilişki yaşadığı kişi için de "Ahmet" ismini tercih ettiği görüldü. UMED, TCK'ya göre alenen suç olan bu yazı için BBC Türkçe hakkında hukuki süreç başlatacağını duyurdu.

BBC Türkçe sosyal medya hesabından "Feminen davranışları yüzünden ‘ıslah evine’ gönderildi, tecavüze uğradı. Sevgilisiyle yakalanınca ailesi onu eşcinsel olduğu için öldürmeye karar verdi. Hayatını kurtarmak için ülkesini terk etmek zorunda kalan Muhammed’in hikayesi" mesajı ile kurgu olduğu muhtemel bir haberin duyurusunu yaptı. 

UMED hukuki süreç başlatıyor

Somaliland'da yaşandığı ileri sürülen hikayedeki isimlerin ise değiştirildiğinin altı çizildi. Hikayedeki kişilerin isimlerinin yayınlanmasını etik olarak yazamayan BBC Türkçe'nin kod isim olarak İslam peygamberinin adlarını tercih etmesi amacın aslında İslamı karalamak olduğunu ortaya koydu. 

UMED hukuki süreç başlatıyor - Resim : 2

BBC Türkçe'nin İslamı hedef aldığı net bir şekilde ortaya çıkan ve alenen suç olan bu yazı ve sosyal medya paylaşımı üzerine Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) hukuki süreç başlatmak üzere harekete geçti. 

UMED'in Twitter hesabından yapılan paylaşımda, BBC Türkçe'nin yaptığının TCK'nın 218, 130, 125. ve 216. maddelerine göre suç olduğunun altı çizildi. 

UMED hukuki süreç başlatıyor - Resim : 3

 

UMED hukuki süreç başlatıyor ile ilgili etiketler İslam BBC türkçe UMED somaliland
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.