Uluslararası üç şirketten Türkiye'de yatırım yapma kararı

İsveç merkezli mobilya zinciri IKEA, Orta ve Doğu Avrupa'nın en büyük giyim tedarikçisi LPP ve Almanya merkezli küresel ilaç şirketi Boehringer Ingelheim Türkiye'de yatırım kararı aldı.

Pek çok ülkede üreticiler tedarik sürelerini birkaç ay sonrasına öteledi. Bu durumu aşmak isteyen küresel şirketler yatırım için rotayı Türkiye'ye çevirdi.

İsveç merkezli mobilya zinciri IKEA, Türkiye'deki mevcut üretimine ek olarak büyük montanlı yatırıma hazırlandığını duyurdu.

Şirket, koltuk, kanepe, kitaplık, gardırop ve mutfak dolapları kategorilerinde üretim için anlaşmalar yapmaya hazırlanıyor.

GİYİM DEVİ SİPARİŞLERİNİ ARTIRIYOR

Yatırıma hazırlanan bir diğer şirket ise Orta ve Doğu Avrupa'nın en büyük giyim tedarikçisi LPP, Asya'daki alımlarının bir kısmını Türkiye'ye kaydırmak için harekete geçti.

Sektör yetkililerine göre, yeni sezon koleksiyon ürünleri teslimatında 3 hafta gecikme yaşayan şirket Türkiye'den alım oranını 2-3 kat artırmayı planlıyor.

İLAÇTA 150 MİLYON TL'LİK YATIRIM

Bir diğer yatırım haberi ilaç sektöründen geldi.

Almanya merkezli küresel ilaç şirketi Boehringer Ingelheim, 150 milyon liralık yatırım kararı aldı.

Şirket diyabet, merkezi sinir sistemi ve kardiyovasküler hastalık alanlarındaki bazı ilaçları ilaçlarını Abdi İbrahim tesislerinde üretecek.

Uluslararası üç şirketten Türkiye'de yatırım yapma kararı ile ilgili etiketler yatırım ikea Boehringer Ingelheim LPP
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.