Uluslararası medya Türkiye aleyhine algıyı sürdürüyor

Geçtiğimiz günlerde Trump'ın koronavirüs tedbirlerine ilişkin yaptığı açıklamaları Türkiye fotoğraflarıyla yayınlayan New York Times'ın ardından, İngiliz yayın kuruluşu BBC de, ölümcül virüs haberlerinde Türk taraftarlara ait görselleri kullanmıştı. Türkiye aleyhindeki söz konusu algı operasyonu tüm uyarılara rağmen devam ediyor. Son olarak RT(Russia Today), The Guardian ve AP(Associated Press) de haberlerinde alakası olmadığı halde Türkiye görselleri kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Avrupa’dan gelen tüm seyahatleri 30 gün boyunca askıya alacaklarını açıklamasının ardından, söz konusu ifadeleri haber yapan New York Times gazetesi, durumu "ABD, Avrupa'dan çoğu seyahati askıya aldı" başlığıyla okurlarına aktarmıştı.

İSTANBUL'DAKİ CAMİLERİ KULLANDILAR

Söz konusu haberlerin fotoğraflarında İstanbul'dan bir camiye yer veren gazetenin, Türkiye'de salgın varmış havası oluşturmaya çalıştığı görüldü.

TEPKİLER ÜZERİNE GERİ ADIM

Kamuoyundan aldıkları tepkiler üzerine Twitter hesabı üzerinden açıklama yapmak zorunda kalan New York Times, koronavirüsün çeşitli yerlerdeki etkisini göstermek için bir slayt oluşturduklarını belirterek, "İstanbul fotoğrafının eklenmesi konusunda kafa karışıklığı olduğunu fark ettiğimizde, fotoğrafı kaldırdık." ifadelerine yer verdi.

BİR ALGI DA İNGİLİZ BBC'DEN

New York Times'ın ardından İngiltere merkezli yayın kuruluşu BBC de Türkiye üzerinden algı operasyonu yapmaya çalıştı.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun eşi Sophie Gregoire Trudeau'nun, koronavirüs testi pozitif çıktı.

Haberi, canlı anlatım sayfasından okurlarına aktaran BBC, Türk taraftarların bulunduğu bir stadyumun fotoğrafını kullanarak skandala imza attı.

ALGI OPERASYONU DÜNYA BASININA YAYILDI

New York Times ve BBC'nin ardından dünyanın önde gelen yayın kuruluşları RT, The Guardian ve AP de Türkiye aleyhindeki algı operasyonuna katıldı.

Haber içerikleriyle herhangi bir alakası olmadığı halde görsellerde Türkiye ve Müslümanlara ait fotoğrafları kullanan yayın kuruluşları sosyal medyada büyük tepki topladı.

Uluslararası medya Türkiye aleyhine algıyı sürdürüyor

Uluslararası medya Türkiye aleyhine algıyı sürdürüyor - Resim : 2

Uluslararası medya Türkiye aleyhine algıyı sürdürüyor - Resim : 3

Uluslararası medya Türkiye aleyhine algıyı sürdürüyor ile ilgili etiketler Türkiye Koronavirüs Korona The Guardian algı russia today Associated Press
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.