Uluslararası ajanslar 'acil' koduyla duyurdu: Rusya o kentleri ilk kez bombaladı

Rusya'nın Ukrayna'daki işgali 16 gündür devam ediyor. Rus güçlerinin Kiev'e ilerleyişi devam ederken yeni cepheler açtığı öğrenildi. Rus askerleri Lutsk, Ivano-Frankivsk ve Dnipro kentlerini ilk kez bombaladı. Uluslararası ajanslar Dnipro'daki saldırıyı 'acil' koduyla duyururken, kentte bir kişinin hayatını kaybettiği bilgisi geldi.

Rus ordusu, işgalin on altıncı gününde ilk kez Lutsk, Ivano-Frankivsk ve Dnipro kentlerine saldırılar düzenledi. Yerel medya, ülkenin kuzeybatısındaki Lutsk ile merkezindeki Dinyeper nehrinin kıyısında yer alan Dnipro'da bu sabah patlamalar gerçekleştiğini bildiriyor.

Söz konusu iki şehirde patlamalar duyulurken, Ukrayna genelinde birçok kentte hava saldırı sirenleri çaldı.

Uluslararası haber ajansları, Lutsk ve Dnipro'daki saldırıları 'acil' koduyla dünyaya duyurdu. Dnipro'daki hava saldırısında en az bir kişinin öldüğü bildiriliyor.

BBC Ukrayna servisi Lutsk kentinde bir havalanının vurulduğunu bildiriyor. Aynı saldırıda, bir jet motoru bakım ve tamir fabrikasının da vurulduğuna ilişkin haberler var.

BBC Ukrayna servisi, bu tesisin Rusya’nın stratejik hedefleri arasında olduğunu aktarıyor.

Lutsk kenti belediye başkanı da kente yakın havaalanının hedef alındığını doğruladı. Belediye Başkanı Facebook paylaşımıyla "Herkes sığınaklara" mesajını verdi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Lutsk'taki bir hava üssü ile güneybatıdaki Romanya sınırına yakın Ivano-Frankivsk'teki hava üssüne çıkarma yaptığını açıkladı.

Lutsk ve Dnipro, daha önce doğrudan top atışlarına hedef olmamıştı.

UKRAYNA: BİR GÜNDE 10 RUS UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ

Ukrayna Hava Kuvvetleri, Perşembe günü işgalci Rus ordusuna ait 10 savaş uçağının vurulduğunu ve iki büyük konvoyun da yok edildiğini duyurdu.

Resmi açıklamaya göre, Rusya Su-25 ve Su-24 savaş uçaklarını Perşembe günü kaybetti. Düşürülen jetlerden biri, omuzdan ateşlenen Stinger füzesiyle vuruldu.

Moskova'dan savaş uçaklarına ilişkin bir yorum yok, Ukrayna'nın açıklamaları ise bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanmış değil.

Uluslararası ajanslar 'acil' koduyla duyurdu: Rusya o kentleri ilk kez bombaladı ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna Saldırı bomba Lutsk Ivano-Frankivsk Dnipro
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.