Ulusal Muhafızlar görevden alındı!

ABD'de seçilmiş Başkan Joe Biden'ın yemin törenine saatler kala önemli bir gelişme yaşandı. Devir teslimin güvenli bir şekilde yapılması için görevli 25 bin Ulusal Muhafız'dan 12'si görevden alındı. Yetkililer, konuya ilişkin yaptıkları açıklamada bu kişilerin 2'sinin sosyal medyadaki yorum ve paylaşımları, 10'unun ise FBI tespitiyle görevden alındığını belirtti.

ABD'de seçimleri rakibi Joe Biden'a kaptıran Başkan Donald Trump'ın görev süresi bugün doluyor.  Donald Trump'ın 4 yıldır Başkanlık yaptığı ABD'nin yeni Başkanı seçilen Joe Biden, yemin ederek görevine başlayacak.

Ülkede Joe Biden'ın başkanlığının tescil edildiği 6 Ocak'ta meydana gelen Kongre baskını gibi bir kaosun yaşanmaması için güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı.

DIŞTAN GELECEK TEHDİDİN YANINDA İÇTEN GELECEK TEHDİTDEN DE KORKULUYOR

Başkent Washington'a giden 25 bin Ulusal Muhafız, günlerdir Kongre binası ve çevresinde nöbet tutuyor. Dıştan gelecek tehlikelere karşı Ulusal Muhafızlar görevdeyken, içten gelecek tehditlere karşı da FBI harekete geçti. Ulusal Muhafızlar tek tek güvenlik soruşturmasından geçirildi.

Ulusal Muhafızlar görevden alındı!

12 ULUSAL MUHAFIZ ASKERİ GÖREVDEN ALINDI

Konuyla ilgili açıklamada bulunan ABD Ulusal Muhafızlar Komutanı Orgeneral Daniel Hakonson, Joe Biden'ın bugünkü başkanlık yemin töreninde görev yapacak 12 Ulusal Muhafız askerinin görevden alındığını açıkladı.

Orgeneral Daniel Hakonson,  görevden alınan askerlerin aşırı sağcı gruplarla ilişkili olduğunun tespit edildiğini belirtti.

Ulusal Muhafızlar görevden alındı! - Resim : 2 

İKİSİ AŞIRI SAĞCI GÖRÜŞLERE SAHİP

ABD'li general, 2 Ulusal Muhafız askerinin sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda ve yorumlarında aşırı sağcı görüşlere sahip olduğunun tespit edildiğini ifade etti.

FBI TESPİT ETTİ

Hakonson, "Ayrıca 10 asker de FBI tarafından tespit edildi. Bunlardan biri komuta kademesinden yapılan bir ihbarla biri ise gizli bir ihbarla tespit edildi." dedi.

Ulusal Muhafızlar görevden alındı! - Resim : 3

NE OLMUŞTU?

ABD'de Başkan Donald Trump, seçim sonuçları sonrasında yenilgiyi kabullenmekte uzun süre zorlandı. Seçimlerde usülsüzlük yapıldığını ve oyların çalındığını öne süren Donald Trump, çok sayıda eyalette seçim sonuçlarına itiraz etti

Sonrasında destekçilerinden medet uman Donald Trump, Beyaz Saray yakınlarında düzenlediği mitingde, seçimi asıl kazananın kendisi olduğunu söyleyerek, Kongre binasına yürünmesi çağrısında bulundu.

Trump'ın yönlendirmesiyle Joe Biden'ın başkanlığının tescillendiği sırada Kongre binasını ele geçiren protestocular, ellerine ne geçirdiyse kırdı. Bazı senatörlerin odalarına girildi, bilgisayarlarına ciddi zararlar verdi. Çıkan çatışmalarda biri polis 5 kişi hayatını kaybetti.

Bu olaylar sonrasında Biden'ın yemin töreninin gerçekleşeceği 20 Ocak için üst düzey güvenlik önlemleri alındı.

Ulusal Muhafızlar görevden alındı! ile ilgili etiketler ABD FBI Donald Trump ulusal muhafız Joe Biden
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.