Uluköy ve Pütürge nerede? Uluköy ve Pütürge hangi ilimize bağlı?

Uluköy ve Pütürge nerede? Uluköy ve Pütürge hangi ilimize bağlı? Malatya’nın Uluköy ve Pütürge ilçelerini etkileyen 4.7 büyüklüğündeki deprem vatandaşları oldukça korkuttu.

Malatya’nın Uluköy ve Pütürge ilçelerini etkileyen deprem sonrasında vatandaşlar ilk aramalarına başladılar. Depremin merkezi olan Uluköy ve Pütürge ilçelerinin nerede ve hangi ilimizde bağlı olduğu merak edilir hale geldi.

ULUKÖY VE PÜTÜRGE NEREDE? HANGİ İLİMİZE BAĞLI?

Uluköy, Malatya ilinin Battalgazi ilçesine bağlı bir mahalledir. Şehir ve ilçe merkezine 26 km uzaklıktadır. Uluköy'ün nufusu 2000 yılında yapılan nüfus sayımına göre 647 olarak açıklanmıştır

Pütürge, Doğu Anadolu bölgesinde bulunan Malatya ilinin yaklaşık 17.000 nüfuslu bir ilçesidir. Pütürge ilçesi, Malatya ilçelerinden kuzeyinde Doğanyol ve Kale, batısında Battalgazi ilçeleriyle birlikte doğusunda Diyarbakır'ın Çüngüş ve güneyinde de Adıyaman'ın Sincik, Kahta ve Gerger ilçeleriyle de komşudur. İl merkezine uzaklığı ise yaklaşık 73 km'dir.

Uluköy ve Pütürge nerede? Uluköy ve Pütürge hangi ilimize bağlı? ile ilgili etiketler Malatya deprem Pütürge Uluköy
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.