Uludağ'da korona kurallarını ihlal eden gruba 76 bin TL ceza!

Bursa Uludağ’da bir otelin teras katında koronavirüs kurallarını hiçe sayıp eğlence düzenleyen 10 kişilik gruba 76 bin 280 TL ceza kesildi.

Bursa Valiliği’nden yazılı olarak yapılan açıklamada, bir otelin teras katında bulunan 10 kişilik gruba korona kurallarını ihlal ettikleri sebebiyle 76 bin 280 TL ceza kesildiğini ifade edildi.

Valiliğin açıklamasında;

“Bazı basın organlarında ve sosyal medyada yer alan Uludağ Oteller Bölgesinde sosyal mesafe gözetmeksizin kalabalık gruplar halinde partiler yapıldığı, eğlenceler düzenlendiği ve bu organizasyonlarda da koronavirüs kurallarına riayet edilmediği yönündeki haberlere yönelik olarak bir basın açıklaması yapılması gereği duyulmuştur. Buna göre; Osmangazi ilçesi mülki sınırları içinde bulunan Uludağ Milli Parkı 1. Oteller Bölgesinde 15 Ocak 2021 günü saat 23.00 sıralarında icra edilen önleyici kolluk devriyesi esnasında; bir otel işletmesinin teras kısmından yüksek sesle müzik çalındığının tespiti üzerine olaya hemen müdahale edilmiş, yapılan incelemede; bahse konu otelin teras kısmında müzik yayını yapılarak sosyal mesafe ve maske kuralına riayet edilmeden otel müşterilerinden toplamda 10 kişilik bir grubun eğlendiği tespit edilmiştir. 1593 sayılı Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereği otel işletmecisine ve şahıslara maske takmamak ve sosyal mesafeye uymamaktan toplam 76 bin 280 TL idari yaptırım cezası uygulanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” İfadelerine yer verildi.

Uludağ'da korona kurallarını ihlal eden gruba 76 bin TL ceza!

ULUDAĞ'DA YOĞUN KAR YAĞIŞI

Öte yandan günübirlikçiler çıkamadığı için Uludağ’ın zirvesinin keyfini tatilciler sürüyor. Yoğun kar yağışının yaşandığı Uludağ'da konaklayan vatandaşlar, pistlerde kayak yaparak zaman geçirdi.

Uludağ'da korona kurallarını ihlal eden gruba 76 bin TL ceza! - Resim : 2

ZİRVE PİSTLER TATİLCİLERE KALDI!

Yaklaşık 1 hafta önce Uludağ’da başlayan kar yağışı giderek etkisini arttırarak devam ediyor. Kış turizminin önemli yerlerinden biri olan Uludağ’da kar kalınlığı 67 santimetreye kadar ulaştı. Günübirlikçi vatandaşların sokağa çıkma yasağı nedeniyle zirveye çıkamazken, otellerde konaklayan tatilciler kar yağışının keyfini doyasıya yaşadı. Pistlerin de otel müşterilerine açılmasıyla birlikte kızağını ve kayak takımlarını alan yerli ve yabancı turistler kayarak keyifli anlar yaşadı. İstanbul’dan geldiklerini belirten bir grup tatilci, “Sakin olması güzel. Pandemi sürecinde evlerden kalmanın stresini atıyoruz. İnşallah biran önce bu hastalıktan kurtuluruz. İstanbul'dan kaçıp burada biraz olsun nefes aldık. Kar yağışı da çok hoşumuza gidiyor” diye konuştu.

Uludağ'da korona kurallarını ihlal eden gruba 76 bin TL ceza! - Resim : 3

Küçük bebeği ile karın keyfini çıkardığını belirten başka bir vatandaş ise, “Tatil çok güzel geçiyor. Ama biraz bebek ile zor. Sabah ben kaydım, şimdi babası kayıyor. Kontroller ve alınan tedbirler güzel. Ailecek kafa dinliyoruz” ifadelerinde bulundu.

Acemi kayakçıların düşme anları kameralara yansırken, Jandarma ekipleri ise, hem pistlerde hem de zirveye çıkmak isteyenlerin evraklarında ve araçlarında gerekli kontrollerine aralıksız devam ediyor.

İHA

 

Uludağ'da korona kurallarını ihlal eden gruba 76 bin TL ceza! ile ilgili etiketler Uludağ maske sosyal mesafe kovid-19 kar yağışı korona tedbirleri
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.