Uludağ Üniversitesi'nde mobbing isyanı

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, Kalp Damar Cerrahisi bölümünde Baş Asistan Mustafa Yalçın’ın intiharının yankısı sürüyor. 'Mobbing'e maruz kaldığı ve bu nedenle psikolojisinin bozulduğu için intihar ettiği iddia edilen doktorun ölümü üzerine onu tanıyanlar tepkilerini dile getirdi. Sosyal medyada açılan #mobbingcinayettir hastagi ile Mustafa Yalçın’ın başına gelen baskının araştırılması isteniyor.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye’de korona virüsü ile mücadele en önde çalışan doktorlar, hastalığın önlenmesinde ve yayılmasının durmasında büyük fedakarlıklar göstermişlerdi. Salgın hastalıktan dolayı görev başında virüsü kapan çok sayıda doktor yaşamını yitirmişti.

GENÇ DOKTORUN KORKUNÇ İNTİHARI HERKESİ ŞOKE ETTİ!

Bursa'da kayıp olan ve dün sabah saatlerinde “Kayak yapmaya gidiyorum” diyerek evden çıkan, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli asistan doktor Mustafa Yalçın'ın ormanlık alanda intihar ettiği ortaya çıkmıştı. Genç doktorun ağaca bağladığı serum ile kendi damar yolundan narkoz ilacı alıp kendisini uyutup eksi 10 derecede ölüm uykusuna yattığı belirlenmişti.

MOBBING NEDENİ İLE İNTİHAR ETTİ İDDİASI

Henüz 35 yaşında bulunan doktor Mustafa Yalçın’ın, 'mobbing'e maruz kaldığı için intihar ettiği iddia edildi.

Yalçın’ın bıraktığı 6 sayfalık mektupta, ilk kez Bursa'ya geldiğinde çok beğendiğini belirttiği Uludağ'da böyle bir şey yaşayacağını hiç tahmin etmediği, kız arkadaşının da kendisi ile aynı serviste görev yaptığı, kız arkadaşı ile birlikte baskı gördüğü bazı kişilere özel notlar yazdığı öğrenildi.

HASTAG AÇILDI

Mobbinge maruz kaldığı ve bu nedenle psikolojisinin bozulduğu için intihar ettiği iddia edilen doktorun ölümüne isyan giderek büyüyor. Sosyal medyada açılan #mobbingcinayettir hastagi ile Mustafa Yalçın’ın başına gelen baskının araştırılması isteniyor.

Doktor Yalçın’ın intiharı ile ilgili olarak çok sayıda doktor ve mobbing uğrayanlar paylaşımlarda bulundu.

SüperHaber’in sosyal medyada yaptğı araştırmada mobbing kurbanı olduğu ifade edilen doktor Mustafa Yalçın için şu paylaşımlar yapıldı.

-Bu fotografı çektiğimde saat gece 3 e doğru gelmekteydi acil vakaya gelmiş ve o gece bi insanın hayatını kurtarmıştı.Gecesini gündüzüne katmış,yıllarca emek vermiş,gözlerinin içiyle gülen başarılı bi cerrahımızı kaybettik #mobbingcinayettir Çok üzgünüm nurlar içinde uyu Mustafa

- Mustafa iyi bir adamdı yüzünü bir kere asık görmedim , kibar naif bir okadar yardım severdi  hastahanede hep mont ile gezerdi üşürdü , şimdi onu böyle karlar altında görmek içime dokundu . Mekanın cennet olsun güzel insan . #mobbingcinayettir

- Şu gülen yüz birkaç mutsuz, egolu, kibirli, büyüklük hezeyanı yaşayan sözde meslektaşları yüzünden soldu. Yapılan mobinglere dayanamadı daha fazla ve CANINA KIYDI! Bugün buna sessiz kalan tüm hocalarım bu cinayete ortaktır.   #mobbingcinayettir

- Uludağ Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi Dr. Mustafa YALÇIN'ın mobbing nedeniyle intiharı konusunda kamuoyuna açıklama yapmak zorundadır.  #mobbingcinayettir

-Çok üzüldüm. Gencecik bir insan bu duruma gelmemeliydi. Eğitim araştırma ve üniversite hastanelerinde asistan hekimlerin çok yoğun çalıştığına hep şahit oldum. İşimiz hayatımızın büyük bölümünü kapsıyor ve iş ortamındaki olumsuzluklar ve mobbing ruh sağlığını çok kötü etkiliyor.

-Hocam daha Mustafa abiyi uğurladığımız törende çıkıp iki cümle kurmadılar. Anca hastane koridorlarında arkasından konuşuyorlar. Açıklama yapacaklarını hiç sanmıyorum. Onlar çoktan kendilerini akladılar. Buldukları sahte suçluyu dile getiremiyorum, bu kadar kötü olamamalı insan.

-Uzmanlik tezini onaylamiyolarmis dogru mudur

-Üslubu da şu. Gömleğin yakası neden eğri. Önlüğün neden kısa. Benle karşılaşınca yol vereceksin felan. Kaç defa kınama yedim bu dangozlarla kavga ettiğğim için

-1997 yılında TUS'da dereceyle ve ilk tercihimle girdiğim asistanlığım sırasında başasistan ve iki hocanın mobbingi yüzünden 3 kez istifanın eşiğine geldim. 

Uludağ Üniversitesi'nde mobbing isyanı

Uludağ Üniversitesi'nde mobbing isyanı - Resim : 2

 

Uludağ Üniversitesi'nde mobbing isyanı - Resim : 3

 

Uludağ Üniversitesi'nde mobbing isyanı - Resim : 4

 

Uludağ Üniversitesi'nde mobbing isyanı - Resim : 5

 

Uludağ Üniversitesi'nde mobbing isyanı - Resim : 6

Uludağ Üniversitesi'nde mobbing isyanı - Resim : 7

Uludağ Üniversitesi'nde mobbing isyanı - Resim : 8

Uludağ Üniversitesi'nde mobbing isyanı - Resim : 9

Uludağ Üniversitesi'nde mobbing isyanı ile ilgili etiketler doktor Uludağ Üniversitesi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.