Ulu Önder nasıl yazılır? Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk cümle içinde nasıl yazılır?

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 83. ölüm yıldönümü 2021 yılında da kendisine olan özlem ile anılıyor. Yazım yanlışları konusunda hassas olanlar Ulu Önder nasıl yazılır merak ediliyor. İşte Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk cümle içinde nasıl yazılır sorusunun cevabı...

1881-1938 yılları arasında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 83. yıldönümünde Türkiye'nin dört bir tarafından buruk bir şekilde anıldı.

ULU ÖNDER NASIL YAZILIR?

Yazım yanlışları konusunda meraklıların en çok cevabını merak ettiği sorulardan biri "Ulu Önder" nasıl yazılır sorusudur. Öncelikle Türk Dil Kurumu'nun "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk cümle içinde nasıl yazılır?" sorusuna yanıtı internet sitetsinde yer almaktadır.

Ulu Önder, baş harfleri büyük yazılan bir ünvandır. Diğer yandan cümle içinde kullanımı da şöyledir:

"Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk" özel bir isimdir. Dolayısıyla cümle içinde de yine baş harfleri büyük bir şekilde yazılır.

 

 

Ulu Önder nasıl yazılır? Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk cümle içinde nasıl yazılır? ile ilgili etiketler Atatürk ulu önder nasıl yazılır
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.