Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz Kimdir?

Ülkü Ocakları Başkanı Olcay Kılavuz'ın eski MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'a yönelik sözleriyle ilgili başlayan tartışmaya Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök de katıldı. Özkök, Olcay Kılavuz için "Bak aslanım, bak koçum, bil ki ‘evet’e değil, gizliden gizliye ‘hayır’a çalışıyorsun." diye yazdı. Peki Olcay Kılavuz kimdir?

Ülkü Ocakları Başkanı Olcay Kılavuz'ın geçtiğimiz günlerde Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı’nın düzenlediği programda yaptığı konuşma büyük yankı uyandırdı.

Anayasa değişikliği referandumunda ‘Evet’ diyeceklerini açıklayan Kılavuz, eski MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'ın MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye yönelik eleştirilerine de değindi.

Kılavuz, Oğan'ın katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği "Bir can veririz, bin can alırız" sözlerine sert tepki gösterdi.

Olcay Kılavuz, "Sen kimsin de kalkarsın 'bir can veririz, gerekirse bin can alırız' gibi bir namussuzluğa düşersin" ifadelerini kullandı.

olcay

Ülkü Ocakları Başkanı'nın şu ifadeleri ise yeni bir tartışma başlattı;
"Biz, genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendiyi 15 Temmuz darbe gecesi sonrasında almış olduğu karar, kendisinin öngörüsü, ülkemizin, milletimizin, devletimizin yarınları, bölünmez bütünlüğü adına almış olduğu kararın arkasındayız. Lider -evet- dedikten sonra bizim de o kararı sonuna kadar savunarak arkasında dik bir şekilde durmamız gerekir. Biz tatsızlığı, gerilimi, huzursuzluğu istemiyoruz. Ama davamız adına her kim olursa olsun ülkemiz adına iş başa düştüğünde arkamıza bakmayız. Bu millet dardaysa, memleketimizin bize ihtiyacı varsa biz elimize silahımızı alırız, gerekirse de savaşırız"

"SİLAHIMIZI ALIRIZ" TARTIŞMASI

Bu ifadelerdeki "silah" vurgusu, Sinan Oğan'ın benzer sözlerine yanıt niteliği taşısa da, muhalifler tarafından sert şekilde eleştirildi.

Konuyu bugün köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök de Ülkü Ocakları Başkanı'na ağır eleştiriler yöneltti.

"Ülkücü kardeş, nedir bu hiddet, bu şiddet?" diye soran Özkök, "Bak aslanım, bak koçum, bil ki ‘evet’e değil, gizliden gizliye ‘hayır’a çalışıyorsun." diye yazdı.

52004

OLCAY KILAVUZ KİMDİR?

18 Ekim 1985 Niğde ilinin Çiftlik ilçesinin Azatlı kasabasında doğan Olcay Kılavuz, ilk ve ortaöğretimini Niğde’de tamamladı. Faik Şahenk Anadolu Teknik Lisesi’nden mezuniyetinin ardından Niğde MYO İnşaat bölümünden mezun oldu. AÖF İşletme ikinci sınıf öğrencisi olan Olcay Kılavuz, aynı zamanda Niğde Üniversitesi BESYO Spor Yöneticiliği bölümünde de 2015 yılında mezun olmuştur.

Ülkü Ocakları teşkilatları içerisinde aktif vazifelerinden sonra 2006-2010 yılları arasında Niğde Ülkü Ocakları Başkanlığı yapan Olcay Kılavuz, 2010 yılında Üniversitelerden ve Ortaöğretimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2011 yılında Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na atanan Olcay Kılavuz, 10 Mayıs 2012’den itibaren Ülkü Ocakları Genel Başkanvekilliğini yürütmeye başladı. 9 Aralık 2012 itibariyle Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanlığı’na atandı. Halen Genel Başkanlık vazifesini devam ettirmektedir.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz Kimdir? ile ilgili etiketler Sinan Oğan Ülkü Ocakları olcay kılavuz ülkü ocakları başkanı olcay kılavuz olcay kılavuz kimdir?
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.