Ülkesini Taliban'a terk edip kaçan Cumhurbaşkanı Gani'ye tepkiler çığ gibi!

Taliban'ın Afganistan'da kent merkezlerine ilerleyişi devam ederken ülkeyi terk eden Cumhurbaşkanı Eşref Gani'ye tepkiler çığ gibi büyüyor. Afganistan Savunma Bakanı Vekili Bismillah Muhammedi Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Ellerimizi arkamızdan bağladılar ve vatanı sattılar. Gani ve ekibine lanet olsun" dedi.

Afganistan'da Taliban'ın şehir merkezlerini tek tek ele geçirmesi sebebiyle büyük bir kaos ortamı oluştu.

GANİ'NİN KAÇMASINA BÜYÜK TEPKİ VAR

Tartışmalar devam ederken, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin Tacikistan'a kaçmasına tepkiler çığ gibi büyüdü. Gani, dün yaptığı açıklamada, Taliban'a karşı cumhurbaşkanı olarak vatanını savunmaya devam edeceğini söylemişti.

"GANİ VE EKİBİNE LANET OLSUN"

Gani'nin ayrıldığını sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile doğrulayan Afganistan Milli Uzlaşı Yüksek Konseyi Başkanı Abdullah Abdullah ise "Afganistan'ı zor zamanda terk etti. Allah ondan hesap soracak" ifadelerini kullandı.

Afganistan Savunma Bakanı Vekili Bismillah Muhammedi ise Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Ellerimizi arkamızdan bağladılar ve vatanı sattılar. Gani ve ekibine lanet olsun" ifadelerin kullandı.

Ülkesini Taliban'a terk edip kaçan Cumhurbaşkanı Gani'ye tepkiler çığ gibi! ile ilgili etiketler Afganistan Taliban Eşref Gani Kabil
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.