Ülker o reklam filmine sahip çıktı mı, çıkmadı mı?

Ülker'in 1 Nisan şakaları üzerine hazırladığı reklam filmi kamuoyunda tepkilere neden olmuştu. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan bugün o kampanya hakkında önemli analizler yaptı

FETÖ'cülerin "bahar" mesajları ve sosyal medyada yayılan "yeni darbe girişimi" söylentilerinin tedirginliğine, Ülker'in "1 Nisan şakası" konseptiyle yürütülen reklam kampanyası tuz biber ekti.

Kamuoyunun olası yeni bir kalkışmaya karşı duyarlı olduğu bir dönemde başlayan reklam kampanyası, farklı anlamlarda yorumlanarak "tehdit" olarak algılandı.

dwedewfewf

Tepkilerin artması üzerine Yıldız Holding reklam filmini yayından kaldırarak, olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatıldığını duyurdu. İhmali veya kastı olan herkes hakkında idari tedbirlerin yanı sıra suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

kbwefewfwe

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan da bugün köşesinden 1 Nisan şakası konseptiyle başlatılan bir kampanyanın nasıl olup da ülkenin bir numaralı gündem maddesi haline geldiğini masaya yatırdı.

dewbefew

Ahmet Hakan konuyla ilgili önemli tespitler yaptı. İşte Ahmet Hakan'ın yazısından ilgili bölüm;

* 4 maddede Ülker’in gofret reklamı olayı

- MADDE BİR: Reklam çok kötü... Çok berbat... Ne dediği anlaşılmıyor... 1 Nisan temasına hiç uymayan abartılı bir gerilimi var... O kadar kötü bir reklam ki... Komploya en kapalı insanın bile aklına “acaba mı?” sorusunu getiriyor.

*

- MADDE İKİ: Reklama yüklenen anlam, o anlam üzerinden seferberlik çıkarma, teyakkuza geçme falan... Hepsi ama hepsi çok abartılı, çok paranoyakça, çok gereksiz...

*

- MADDE ÜÇ: Kimse sormadı: Darbeciler, yapacakları darbenin işaretini ülkenin en büyük bisküvi üreticisinin reklam filmi üzerinden verirler mi? Verirlerse bundan maksatları ne?
Koca firma, böyle bir riski niye alır?

*

- MADDE DÖRT: Ülker, ortaya çıkan krizi hiç ama hiç yönetemedi. Reklam filmine sahip çıkıp çıkmadıkları anlaşılamadı... Reklam filmine mi, yoksa reklam filmini farklı şekilde algılatanlara mı tepki gösterdikleri de anlaşılamadı.

Ülker o reklam filmine sahip çıktı mı, çıkmadı mı? ile ilgili etiketler Ülker Reklam 1 nisan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.