Ülkenin gündemini sarsan reklam! "Biz 4 kişiyiz ama sadece 1 tane var!"

Hindistan'da bir parfüm markasının yeni ürünü için yaptığı reklam sosyal medyada büyük tepki çekti. Reklam, kadınların tecavüz korkusunu tiye aldığı için eleştiri yağmuruna tutuldu. Kullanıcılar reklamı, "hastalıklı ve iğrenç" olarak tanımladı.

Shot adlı parfümün reklamları, kadınların tecavüz korkusunu tiye aldığı için eleştiri yağmuruna tutuldu.

İlk kez 2 Haziran'da yayımlanan görüntüler, "kadın düşmanı" olduğu ve "tecavüz kültürünü desteklediği" gerekçesiyle sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti.

Ülkenin gündemini sarsan reklam! "Biz 4 kişiyiz ama sadece 1 tane var!"

"BİZ 4 KİŞİYİZ AMA SADECE BİR TANE VAR"

Reklamların birinde, 4 erkek ve bir kadın markette görülüyor. Erkekler, "Biz 4 kişiyiz ama sadece bir tane var" diye konuşurken kadın korkuyla arkasını dönüyor. Bunun ardından erkeklerin, rafta bir tane kalan deodorantla ilgili konuştuğu anlaşılıyor.

Ülkenin gündemini sarsan reklam! "Biz 4 kişiyiz ama sadece 1 tane var!" - Resim : 2

YATAK ODASINDAYKEN 4 KİŞİ İÇERİ GİRİYOR

İkinci reklamdaysa bir çift yatak odasındayken 4 kişi içeri giriyor ve "Görünüşe bakılırsa sen denedin" diyor. "Evet" cevabının ardından erkeklerden biri "Sıra bizde" deyip yürümeye başlayınca kadın korkuyor. Ancak karakterin odadaki deodorantı aldığını görünce rahatlıyor.

Ülkenin gündemini sarsan reklam! "Biz 4 kişiyiz ama sadece 1 tane var!" - Resim : 3

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Görüntüleri "hastalıklı ve iğrenç" diye niteleyen bir Twitter kullanıcısı, "Bu tür reklamlar nasıl onaylanıyor?" diye tepki gösterdi.

Bir başka kişiyse reklamlarda imzası olan herkese "Yazıklar olsun" dedi. Ayrıca pek çok kişi reklamların yasaklanması çağrısı yaptı.

Ülkenin gündemini sarsan reklam! "Biz 4 kişiyiz ama sadece 1 tane var!" - Resim : 4

 

REKLAMLARIN YAYIMINA SON VERİLDİ

Independent Türkçe'nin aktardığı bilgiye göre; Enformasyon ve Yayıncılık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, reklamların yayımına son verildiği duyuruldu. Bakanlık, videoların kaldırılması için Twitter ve YouTube'a da mektup gönderildiğini bildirdi.

Ülkenin gündemini sarsan reklam! "Biz 4 kişiyiz ama sadece 1 tane var!" ile ilgili etiketler Hindistan Reklam Kadın Sosyal Medya shot
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.