"Ülkenin aşı programını riske atarak nasıl bir kazanç umuyor"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yazılı bir açıklama yaparak Çin'den alınan aşılara ilişkin daha önce birçok kez yalanlanmış spekülatif iddiaları tekrarlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na aşı tepkisi geldi. Koca, "Kılıçdaroğlu, ülkenin aşı programını riske atarak nasıl bir kazanç umuyor, bedelini aşı sırası bekleyenler öderse vicdanına nasıl izah edecek" dedi...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yaparak Çin'den alınan aşılara ilişkin ortaya atılan spekülatif iddialara cevap verdi.

Bakan Koca, ana muhalefet liderine de tepki gösterdiği yazılı açıklamayı sosyal medyadan verdiği şu mesajla birlikte paylaştı:

"TÜRKİYE’NİN İKİ ORDUSU var. Biri ülkeyi, biri 83 milyonun sağlığını koruyor. İkisi de siyasi çıkar amaçlı ithamlarla yıpratılmaya gelmez. Bilhassa, salgınla savaşın silahı olan aşının tedariki boş sözlerle, maksatlı ifşaatla riske atılıyorsa! Söz sırası aşı bekleyenlere de gelir!"

Bakan Koca'nın yazılı açıklamasında ana muhalefet liderine tepki gösterdiği satırlar ise şöyle:

"Kılıçdaroğlu, ülkenin aşı programını riske atarak nasıl bir kazanç umuyor, bedelini aşı sırası bekleyenler öderse vicdanına nasıl izah edecek

Muhalefet liderini, aşıların tedarikini umursamadan riske atmak yerine sorumlu davranmaya davet ediyorum.

Belgesiyle açıklamamıza rağmen hala bedava aşı alındığı ifade edilmektedir. Bu kötü niyetli yaklaşıma alışmış olsak da meşru göremeyiz.

Tek yetkili distribütörü aracı olarak tanımlayıp yolsuzluk imasında bulunmak kamuya satış yapan tüm tek yetkili firmaları yolsuzlukla ithamdır"

"Ülkenin aşı programını riske atarak nasıl bir kazanç umuyor"

"Ülkenin aşı programını riske atarak nasıl bir kazanç umuyor" - Resim : 2

 

 

"Ülkenin aşı programını riske atarak nasıl bir kazanç umuyor" ile ilgili etiketler Fahrettin Koca Kemal Kılıçdaroğlu aşı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.