Ülke tarihinin en korkunç terör saldırısıydı!

Japonya'da ülke tarihinin en büyük terör olayı olarak geçen, 1995 yılında Tokyo metrosunda sarin gazı saldırısı düzenleyerek 13 kişinin ölümüne ve 6 bin kişinin yaralanmasına neden olan Aum Şinrikyo tarikatının son 6 üyesi de asılarak idam edildi.

NHK televizyonu idam edilen tarikat üyelerinin adlarının Yasuo Hayaşi, Kazuaki Okazaki, Masato Yokoyama, Satoru Haşimoto, Toru Toyoda and Keniçi Hirose olduğunu duyurdu. Japonya Adalet Bakanı Yōko Kamikawa da 6 kişinin idam edildiğini doğrulayarak, "6 kişi bugün idam edildi. Saldırıda çoğu kişi yaşamını kaybetti, birçoğu sakatlandı. Yaralananların ve yakınları ölenlerin yaşadığı korku ve acı hayal edilemez" açıklamasında bulundu.

Aum Şinrikyo tarikatının toplam 13 üyesine idam cezası verilmiş, tarikatın lideri Şoko Asahara ile 6 tarikat üyesi temmuz başında idam edilmişti.

Ülke tarihinin en korkunç terör saldırısıydı!

TARİKAT ÜYELERİ 'CEHENNEM' İNANCI GELİŞTİRDİ

1980'li yıllarda Hindu ve Budist inançlarının sentezi olarak kurulan Aum Şinrikyo, daha sonra 'dünya savaşı çıkacağı' inancını geliştirdi. Grubun kurucusu Şoko Asahara ise kendisinin Buda'dan sonraki 'ilk aydınlanmış kişi' ve Hz. İsa olduğunu ilan etti. 1989'da Japonya'da dini bir örgütlenme olarak yasal statü elde eden tarikat, dünya çapında destekçi kazanmaya başladı. En güçlü olduğu dönemde, tarikat lideri Asahara'nın dünya çapında on binlerce takipçisi vardı.

Zaman içinde grupta tarikat, kıyamet günüyle ilgili fikirlere kapılarak, küresel bir savaşa girilmek üzere olunduğunu ve sadece tarikat üyelerinin sağ kurtulacağı fikrini geliştirmeye başladı. Tarikat üyeleri kendileri tarafından öldürülmeyen kişilerin 'cehenneme' gideceğine inanıyordu.

Grubun hala hem Japonya'da hem de özellikle eski Doğu Avrupa ülkeleri olmak üzere dünya çapında takipçileri bulunuyor.

Ülke tarihinin en korkunç terör saldırısıydı! ile ilgili etiketler Japonya idam terör aum şinrikyo tarikatı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.