Ülke, anarşiye yenik düştü! Cinayet ve yağmalar durdurulamıyor: 45 ölü

Güney Afrika, dünyada gelir dağılımının en adaletsiz olduğu ülkelerden biri. Ekonomik sorunlar ve su sıkıntısı ile uğraşan Güney Afrika Cumhuriyeti, tüm bunların üzerine bir de siyasi krizi kaldıramadı. İnsanların akılalmaz şekilde sokaklara dökülüp yarın yokmuşçasına canlarının her istediğini yaptıkları anlar kameralara takıldı. Yağma ve cinayet olaylarının önüne geçilemediği ülkede, şiddet ve hırsızlık olayları tırmanarak artıyor. En az 3 şehir harabeye döndü. Ölenlerin sayısı 45'e yükseldi.

Halk, gelir dağılımındaki uçurumdan intikamını almak için siyasi protestoları bahane ederek yağmaya başladı. Yağmacılar, siyasi krizi hayalindeki ürünlere sahip olmak için fırsat olarak görüyor. 

TRT Haber'in aktardığı bilgilere göre Güney Afrika'da durum giderek daha da ciddileşiyor.

Sokaklardaki araçların lastiklerinin, akülerinin ve içlerindeki her şeyin çalındığı, ev ve dükkanların tamamen yağmalandığı görüldü. Bazı yağmacılar ise kendilerini videoya aldı.

GÜNEY AFRİKA'DA SAF ANARŞİ: ÖLENLERİN SAYISI 45'E YÜKSELDİ 

Gauteng Eyaleti Başbakanı David Makhura, bugün Johannesburg'un Soweto bölgesinde yaşanan olaylarda 10 kişinin daha hayatını kaybettiğini bildirdi.

Makhura, yeni ölümlerle birlikte Gauteng'de olayların başından bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 19'a yükseldiğini belirtti.

KwaZulu-Natal Başkanı Sihle Zikalala da düzenlediği basın toplantısında, eyalette bugüne dek 26 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek bu kişilerin çoğunluğunun yağmalama sırasında çıkan izdihamda can verdiğini aktarmıştı.

Böylece, Gauteng ve Kwazulu-Natal'da 9 Temmuz'dan bu yana hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 45'e yükselmiş oldu.

Gauteng'de olaylarla ilişkisi olduğu tespit edilen 400 kişi gözaltına alındı.

HALK, SİYASİ ÇATIŞMALARI YAĞMA FIRSATINA DÖNÜŞTÜRDÜ

Hakkında 15 ay hapis cezası verilen eski Cumhurbaşkanı Zuma; yolsuzluk, haraç, dolandırıcılık, vergi kaçakçılığı ve kara para aklama dahil 16 ayrı suçlamadan yargılanıyor.

Zuma'nın affedilmesi talebiyle 9 Temmuz'da başlayan protestolar, kısa sürede şiddet olayları içeren ayaklanmalara dönüştü.

JOHANNESBURG VE 2 DİĞER ŞEHİR SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Kwazulu-Natal eyaletinin Durban ve Pietermaritzburg kentleri ile Gauteng eyaletinin Johannesburg kentinde çok sayıda mağaza ve iş yeri yağmalandı.

Zuma; yolsuzluk, haraç, dolandırıcılık, vergi kaçakçılığı ve kara para aklama dahil 16 ayrı suçlamadan yargılanıyor.

TESLİM OLDUKTAN SONRAKİ GÜN ÜLKE KARIŞTI

29 Haziran'da Anayasa Mahkemesi tarafından mahkemeye itaatsizlik suçundan 15 ay hapis cezasına çarptırılan Zuma, mahkemenin aldığı bu karara karşı dirense de 8 Temmuz'da Nkandla kentinde güvenlik güçlerine teslim olmuştu.

 

Kaynak: TRT Haber

Ülke, anarşiye yenik düştü! Cinayet ve yağmalar durdurulamıyor: 45 ölü ile ilgili etiketler Güney Afrika yağma kaos anarşi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.