Ülke alarmda: Hollandalı siyasetçi, Başbakanı öldürme planına karıştı!

Hollanda Başbakanı Mark Rutte'ye yönelik suikast planı, dün ortaya çıkmış ve ülkeyi karıştırmıştı. Güvenlik önlemlerinin artırılmasının ardından başlayan soruşturmada bir muhalefet partisi liderinin, başbakanı öldürme planına karıştığı için gözaltına alındığı öğrenildi.

Hollanda alarmda. Ülkenin lideri Mark Rutte'ye yönelik bir suikast planı dün ortaya çıkmış ve genelde bisiklet ile şov yapmasıyla ünlenmiş Başbakanın güvenlik önlemleri artırılmıştı. Güvenlik güçlerinin soruşturması sürerken, bir muhalefet partisi liderinin 'Rutte'yi öldürme' planına karıştığı ve 30 saat gözaltında tutulduğu belirtildi. 

HOLLANDA BAŞBAKANINA SUİKAST PLANI ÜLKEYİ KARIŞTIRDI

Hollanda merkezli De Telegraaf gazetesinde dün çıkan bir habere göre, polisin uyuşturucu çeteleriyle bağlantılı bir saldırı gerçekleşeceğine yönelik bir istihbarat almasının ardından, Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin güvenlik seviyesi yükseltilmişti. Haberde, Rutte'nin "Mocro-Mafya" adlı organize suç örgütü tarafından hedef alındığı öne sürülmüş, çeteyle bağlantılı gözcüler tarafından takip edildiği ifade edilmişti. 

İsminin verilmesini istemeyen bir Hollanda hükümeti yetkilisi, Reuters ile yaptığı özel görüşmede, De Telegraaf'ta yayımlanan makalenin doğruluğunu onayladı. Hollanda ulusal güvenlik yetkilileri ise rapor hakkında yorum yapmaktan kaçındı. 

Silahlı şiddet olayları Hollanda'da nadir görülse de, yeraltı dünyasının 'verimli' Hollanda toprakları için rekabet göstermesi ile uyuşturucu ticaretine bağlı saldırılar son yıllarda sık görülür hale geldi. 

BİSİKLETE BİNEN BAŞBAKAN GERÇEK DÜNYAYA DÖNEREK ŞOVU BIRAKTI

Yayımlanan haber kendisine sorulduğunda, Rutte muhabirlere şu cevabı verdi: 'Güvenlik ve korunma, halka açık şekilde tartışılmaması gereken konulardır' 

Neredeyse 11 yıl önce koltuğa oturan Mark Rutte, organize suça karşı savaş açmasına karşın sınırlı güvenlik önlemleri almasıyla tanınıyordu. Genellikle başkent Hague'daki evi ile hükümet binaları arasındaki yolda bisiklete binerken ve karşılaştığı insanlarla selfie çektirirken görüntülenen Rutte, bu kez gerçek dünya ile yüzleşmek zorunda kaldı. 

LAHEY BİRLİK PARTİSİ LİDERİ VAN DOORN GÖZALTINA ALINDI

Hollanda Başbakanı Mark Rutte’ye yönelik suikast planlarına karıştığı şüphesi ile Lahey Birlik Partisi lideri Arnoud van Doorn'un geçtiğimiz pazar günü gözaltına alındığı ve ifadesinin ardından dün serbest bırakıldığı bildirildi.

BAŞBAKANA YAPILACAK SUİKAST PLANINA KARIŞTI

Başbakan Rutte’nin güvenlik servisi tarafından yapılan açıklamada, Lahey Birlik Partisi lideri Arnoud van Doorn'un geçtiğimiz pazar günü Rutte’ye yönelik suikast planlarına karıştığı şüphesi ile gözaltına alındığı aktarıldı.

Servis, van Doorn’un Rutte ile aynı bölgede bulunduğu sırada şüpheli hareketlerde bulunduğunu belirtti.

MUHALEFET PARTİSİ LİDERİ 30 SAAT GÖZALTINDA TUTULDU

Van Doorn’un dün ise polise verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldığı aktarılırken, Van Doorn’un avukatı Anis Boumanjal, gözaltına alınmasının makul suçluluk şüphesi olmadığı için gereksiz olduğunu açıkladı.

Boumanjal, "Davayı nasıl ele aldıkları konusunda makul değillerdi. Çok dramatikti" ifadelerini kullanarak, van Doorn’un 30 saat gözaltında tutulduğunu belirtti.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Lahey'deki savcılar, van Doorn'un gözaltına alındığını doğrularken, soruşturmanın devam ettiğini bildirilirken, van Doorn’un “cinayete teşebbüs hazırlığı" için bilgi toplamaya çalıştığından şüphelenildiğini aktarıldı.

 

Kaynak: De Telegraaph, İHA, Reuters

Ülke alarmda: Hollandalı siyasetçi, Başbakanı öldürme planına karıştı! ile ilgili etiketler Hollanda Gözaltı Haber rutte Başbakan suikast siyasetçi lahey lider van doorn
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.